Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Des de Celrà s'encoratja el poble català a continuar liderant el procés cap a la independència

A l'acte de suport als municipis lliures i sobirans. Per part de la CUP hi ha participat el diputat Quim Arrufat i l’alcalde del municipi, Dani Cornellà

18/01/2013 Política

Aquest divendres, s'ha celebrat a l'Ateneu de Celrà un acte de suport als municipis lliures i sobirans organitzat per l'Ajuntament de Celrà. El consistori, governat per la CUP amb ICelrà, va rebre fa poques setmanes un recurs de la Delegació de l'Estat que impugna l'acord de ple pel qual es declarava el municipi territori català lliure i sobirà.

Davant el que l'alcalde celranenc, Dani Cornellà, ha considerat una "ofensiva judicial en tota regla", l'Ajuntament organitza aquest acte en suport dels gairebé 200 municipis del Principat que han aprovat declaracions semblants.

En l'acte, al qual han assistit prop de 300 persones, hi han participat diversos representants del món cívic i polític, com ara els diputats Quim Arrufat (CUP), Roger Torrent (ERC) i Marc Vidal (ICV-EUiA), així com els alcaldes de Celrà, Espinelves, Gallifa i Alella. En representació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) hi ha participat Carles Castellanos, i per part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) hi era Josep M. Ximenis, alcalde d'Arenys de Munt. També hi han intervingut representants d'entitats ciutadanes de Celrà, que s'han volgut sumar a l'acte de suport al consistori.

En la seva intervenció, el diputat Quim Arrufat ha fet una crida als municipis a mantenir-se ferms davant d'aquesta ofensiva de l'estat espanyol, i ha reafirmat el suport de la CUP als consistoris que estan essent perseguits pel seu compromís i implicació amb el procés d'alliberament nacional català. Per la seva banda, l'alcalde de Celrà Dani Cornellà ha reivindicat el pape del món municipal en la reivindicació del dret a decidir, i ha encoratjat la societat civil i la ciutadania a continuar liderant el procés independentista com ho ha fet fins ara en els casos de les consultes o de la manifestació del passat Onze de Setembre.

Més de 4000 signatures de suport

Cornellà també ha anunciat que ja s'han superat les 4000 signatures de suport a l'Ajuntament de Celrà en aquest afer, que dilluns que ve seran presentades als jutjats de Girona per escenificar el rebuig a la persecució que el consistori celranenc està patint per part de la delegació de l'estat espanyol a Catalunya.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid