Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El rebut del gas no baixarà al gener per pagar a ACS el tancament del Castor

El rebut del gas natural del proper mes de gener portarà amb si nous càrrecs que poden acabar amb la rebaixa esperada per al primer trimestre del 2016 per la caiguda dels preus de la matèria primera.

30/10/2015 Res-pública
Després de l'any de moratòria que es va pactar amb la banca, a partir de l'any vinent, la tarifa del gas que hauran d'afrontar les llars i les empreses inclourà el cost del pagament a ACS i Escal del tancament del fallit magatzem de gas Castor, així com el dèficit del sistema acumulat en els últims anys.

El pagament del polèmic magatzem suposarà un desemborsament anual de l'ordre de 110 milions d'euros durant els propers 20 anys, ja que el Govern va pactar un tipus d'interès del 4,2% per a les entitats financeres que van decidir assumir aquest finançament. Així mateix, el cost del dèficit de tarifa gasista suposarà prop de 90 milions d'euros anuals (es va estimar que ascendia a 1.000 milions d'euros). És a dir, en total 200 milions d'euros més a l'any, fet que suposa un 6,5% més sobre els costos regulats actuals que ascendeixen a 2.015-3.062.000 d'euros. El magatzem de gas Castor segueix amb el seu procés d'hibernació que està dirigint Enagás i que suposarà un cost per a les arques públiques d'altres 17 milions d'euros que també s'han de carregar als peatges a 2016.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid