Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atacs a la simbologia independentista
Nou atac al monument independentista d'Arenys de Munt

Entre pintades de caire nazista i serra de les columnes, el monument ja acumula uns quants atacs

23/05/2015 Drets i Llibertats

La matinada de dijous a divendres, uns desconeguts van intentar tallar una de les quatre columnes del monument per la independència, que recorda a l'entrada d'Arenys de Munt la primera consulta sobiranista que es va fer al municipi, segons informa el PuntAvui. Aquest és el segon cop que s'intenta destruir el monument, ja que fa mesos el van tallar amb una radial; ara, en canvi, s'hauria fet amb un bufador. Des de l'Ajuntament es va fer soldar ahir al matí la columna i es va presentar als Mossos la denúncia pertinent per vandalisme. També s'intensificarà la vigilància al parc a les nits.

L'atemptat de fa uns mesos va ser qualificat de robatori, en el sentit que els autors semblaven ser gent experta i que volien el ferro per vendre'l. Tot i així, la solidesa de l'estructura va impossibilitar que els autors dels serressin del tot cap de les columnes.

Cal fer esment que des de la seva inauguració l'any 2010, el monumenta ha estat objecte de nombrosos atacs en forma de pintades de caire nazista. Recordem que el monument simbolitza la primera consulta independentista el 13 de setembre del 2009 que es va dur a terme a Arenys de Munt.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid