Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Montse Venturós, cap de llista de la CUP s’encamina cap a l’alcaldia de Berga

La formació independentista va guanyar les eleccions amb 2.248 vots, 58 més que CiU, tot i que va igualar a 6 en el nombre de regidors.

29/05/2015 Política

La CUP Bega va duplicar els regidors i supera la federació convergent, que governava la capital del Berguedà i que passa de 9 a 6. ERC entra al ple amb 3 regidors (no n'hi tenia cap), i el PSC es desfà i passa de 4 a 1. La plataforma que inclou ICV (Entesa) també entra a l'Ajuntament amb 1 regidor.

Amb aquestes dades, la formació considera que la resta de grups “haurien de respectar” que pugui governar el partit més votat, una posició que havia defensat la mateixa CUP els anys 2007 i 2011. Tot i així, parlarà amb la resta de formacions polítiques per veure “quina és la seva valoració” i en una segona ronda de contactes ja es concretarien eixos programàtics i el posicionament final.

En aquesta línia, s'expresa la CUP en un comunicat on puntualitiza que “en consonància amb els resultat de les eleccions municipals del passat 24 de maig, i sent la llista més votada pels berguedans i les berguedanes, des de la Candidatura d’Unitat Popular hem iniciat una roda de contactes amb totes les formacions polítiques de la ciutat que seran presents al proper consistori”. Segons el text, en aquestes trobades, la CUP planteja “la intenció de formar govern i quines en seran les prioritats immediates”. Ara cal esperar el resultats d'aquestys contactes i la decisió final de la formació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid