Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
A l'octubre es presentarà un documental sobre el Canigó i la indústria minera

El director perpinyanenc Olivier Moulaï prepara un documental exclusivament dedicat al massís del Canigó amb el nom «Renaissance»

31/05/2015 Cultura

Una pel·lícula de 60 mn titulada «Renaissance», sobre el massís del Canigó i l'explotació minera, es presentarà el proper l'octubre de 2015.

Segons indica el digital nord-català La-clau.net el realitzador perpinyanenc Olivier Moulaï és autor del relat de l'explotació del ferro del Canigó des dels romans. 2000 anys més tard, dos arqueòlegs exploren la muntanya, recuperan els gestos d'antany i assoleixen refundar la indústria.

Aquest treball compta amb la participació de Jean-Claude Leblanc, arqueotecnòloga de la Universitat Tolosa de Llenguadoc Jean Jaurès, i Catherine Ferrier, geoarquòloga de la Universitat de Bordeus. Segons La-clau.net, "Els darrers menerots de Catalunya del Nord, com a garants d'una memòria d'or, han lliurat els seus testimoniatges. Olivier Moulaï, de 37 anys d'edat, narra així la «Muntanya de ferro» l'explotació de mineral de la qual, a Conflent  i Vallespir, va acabar-se al final del segle XX."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid