Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1979-Detenció de Manuel Viusà

Manuel Viusà és detingut a París acusat de col·laborar amb EPOCA

25/03/1979 Tal dia com avui

El dia 24 de març de 1979 arriba a l’Estat francès un telegrama en el qual es demanava la detenció de Manuel Viusà, provinent del Jutjat Número 1 de l’Audiència Nacional de Madrid. Qui havia col·laborat activament en la resistència francesa a l’ocupació nazi era acusat de tràfic d’armes i de complicitat per a l’assassinat.


L’endemà, 25 de març agents de contraespionatge del Ministeri de l’Interior francès practicaren la detenció de Viusà (llavors tenia seixanta-dos anys) i tot seguit va ser traslladat a la presó de la Santé, de París. Pocs dies desprès va començar una campanya de solidaritat per demanar-se l'alliberament que entre d'altres coses aconseguí que Simon de Beauvoir i Jean-Paul Sartre signessin un manifest a favor de l'alliberament de Viusà. El 9 de maig d'aquell any es va fer el judici on es va denegar la sol·licitud d'extradició.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid