Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2004 Un policia espanyol mata un forner a Pamplona

2004 Un policia espanyol mata un forner a Pamplona

13/03/2004 Tal dia com avui

Un policia espanyol i el seu fill maten un forner per negar-se a col·locar al seu forn un cartell que responsabilitzava a ETA dels atemptats ocorreguts dos dies abans a Madrid. L'endemà Kontxi Sanchiz va morir a Hernani a causa d'una fallada cardíaca durant una càrrega de l'Ertzaintza.

El 13 de març de 2004 el forner Ángel Berrueta és assassinat al barri de Donibane (Iruña) a mans d'un policia espanyol i el seu fill per negar-se a col·locar al seu forn un cartell que responsabilitzava a ETA dels atemptats ocorreguts dos dies abans a Madrid. L'endemà Kontxi Sanchiz va morir a Hernani a causa d'una fallada cardíaca durant una càrrega de l'Ertzaintza contra una manifestació que denunciava els fets del dia abans a Iruña. Menys de 24 hores després d'enterrar Berrueta la família va rebre una trucada anònima que els advertia: "Ahora os vamos a matar a vosotros".

Anys després l'Ajuntament d'Iruña va rebutjar col·locar una placa de record a Berrueta i va retirar en diverses ocasions les que col·locaven els veïns del barri de Donibane. Les institucions van voler oblidar el cas Berrueta tot i que el policia que el va matar segueix cobrant el sou (no ha perdut la seva plaça de funcionari) i no ha pagat cap indemnització a la família del forner assassinat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid