Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2004 Un policia espanyol mata un forner a Pamplona

2004 Un policia espanyol mata un forner a Pamplona

13/03/2004 Tal dia com avui

Un policia espanyol i el seu fill maten un forner per negar-se a col·locar al seu forn un cartell que responsabilitzava a ETA dels atemptats ocorreguts dos dies abans a Madrid. L'endemà Kontxi Sanchiz va morir a Hernani a causa d'una fallada cardíaca durant una càrrega de l'Ertzaintza.

El 13 de març de 2004 el forner Ángel Berrueta és assassinat al barri de Donibane (Iruña) a mans d'un policia espanyol i el seu fill per negar-se a col·locar al seu forn un cartell que responsabilitzava a ETA dels atemptats ocorreguts dos dies abans a Madrid. L'endemà Kontxi Sanchiz va morir a Hernani a causa d'una fallada cardíaca durant una càrrega de l'Ertzaintza contra una manifestació que denunciava els fets del dia abans a Iruña. Menys de 24 hores després d'enterrar Berrueta la família va rebre una trucada anònima que els advertia: "Ahora os vamos a matar a vosotros".

Anys després l'Ajuntament d'Iruña va rebutjar col·locar una placa de record a Berrueta i va retirar en diverses ocasions les que col·locaven els veïns del barri de Donibane. Les institucions van voler oblidar el cas Berrueta tot i que el policia que el va matar segueix cobrant el sou (no ha perdut la seva plaça de funcionari) i no ha pagat cap indemnització a la família del forner assassinat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid