Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es manifesten a Iruña en defensa de l'Euskera

Ahir a la tarda pels carrers d'Iruña, convocats pel col·lectiu Kontseilua per reivindicar el dret a "viure en euskera" a Nafarroa i reclamar una "nova" política lingüística.
 
La marxa va recorrer els carrers de la ciutat al darrera d'una pancarta en la qual es llegia "Nafarroa euskaraz bizitzeko eskubidea" (Dret a viure en euskera a Nafarroa). La manifestació fou valorada pels convocants com "la de major participació" de les celebrades mai  a Iruña en favor del euskera.
 

16/05/2010 01:54 Internacional

Entre els assistents, es trobaven representants de l'àmbit del euskera, la cultura i l'esport, així com partits polítics i sindicats, representants de l'esquerra abertzale com el ex dirigent de Batasuna Pernando Barrina o Txelui Bru, el secretari territorial de EA a Nafarroa, Maiorga Ramírez, o la parlamentària de Nafarroa Bai, Maria Luisa Pispat, entre uns altres.

La marxa va concloure en la plaça del Castillo on el secretari general de Kontseilua (Consell d'Organismes Socials del Euskera), Paul Bilbao, va donar lectura d'un manifest en el qual va analitzar la situació actual del euskera a Nafarroa. També va destacar que en el dia d'avui "milers i milers de ciutadans hem proclamat pels carrers d'Iruña que volem viure en euskera" i va valorar que "tenim milers de raons per a alegrar-nos" al participar "en una de les majors manifestacions que mai s'hagi celebrat a Nafarroa". "És la manifestació més multitudinària en favor del euskera que s'ha celebrat a Iruña", va assegurar Bilbao 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid