Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Una cadena humana unirà Iruña i Durango a favor del dret a decidir del poble basc

El 8 de juny del 2014 sota el lema serà "Som una nació, tenim dret a decidir, és el moment de la ciutadania".

17/11/2013 Política

La plataforma Gure Esku Dago, que en català vol dir "Està a la nostra mà", va presentar ahir el projecte de la cadena humana a  l'estil de la Via Catalana a favor del dret a decidir.

La decisió de promoure el proper any una mobilització d'aquest magnitud parteix de la constatació, segons van explicar els organitzadors, que 2014 serà important per a nacions com la catalana o l'escocesa. "El proper 18 de setembre de 2014 Escòcia exercirà el seu dret a decidir mitjançant referèndum. Catalunya també ha mostrat la seva intenció d'expressar la seva paraula i decisió el proper any. També Euskal Herria s'haurà s'haurà de mobilitzar entorn del dret a decidir que estarà en plena ebullició"

Adhesió a través d'Internet i en les localitats

Els 123 quilòmetres d'Iruñea a Durango han estat dividits entre les diferents comarques del país per aconseguir la gran cadena humana. Ahir, amb l'adhesió pública d'Eñaut Elorrieta, Kepa Junkera, Martxelo Otamendi, Txaro Arteaga y Periko Ibarra, es va iniciar la campanya que es podrà formalitzar a través de la pàgina web de Gure Esku Dago o de la manera que cada grup local o sectorial plantegi.

En Internet, en l'adreça gizakatea.gureeskudago.net, es podrà qui ho desitgi sumar a la iniciativa a partir de posar la comarca en la qual resideix. El programa fixarà unes localitats que preferentment seran cobertes per aquests veïns, encara que hi haurà l'opció de quedar-se amb el punt recomanat per l'organització i també una altra alternativa, que serà en aquell sector del recorregut on es necessita més gent. Després, l'interessat haurà d'introduir les seves dades personals i procedir a la compra del metre a través de targeta de crèdit.

L'altra forma serà manual. Emplenar un formulari i procedir a l'abonament dels cinc euros que com a mínim s'estableix, quedant-se amb una petita pestanya del seu compromís amb aquesta mobilització.

Gure Esku Dago es va presentar al maig amb el suport de destacades personalitats culturals com l'escriptor Kirmen Uribe i els músics Kepa Junkera i Eñaut Elorrieta, amb la promesa de treballar "des del respecte i amb una actitud positiva"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid