Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Cridats a declarar 17 membres de la PAH per l'ocupació d'una oficina de Catalunya Caixa a Amposta
11/02/2015 Drets i Llibertats

Els dies 5, 6 i 7 de novembre la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca a les Terres de l’Ebre va realitzar una acció de protesta a la sucursal de Catalunya Caixa d’Amposta pel compah Àngel. Després de molt de temps negociant l’entitat li negava un lloguer social, condemnant-lo així al carrer ja que amb 426 euros que cobra li és impossible pagar un lloguer normal i satisfer les necessitats bàsiques.

Davant la negativa dels responsables de l'entitat a arribar a un acord, membres de la PAH Terres de l'Ebre decideixen pernoctar dins la sucursal bancària. En cap moment Catalunya Caixa col.labora en la solució del cas, negant qualsevol oportunitat per negociar ni personal ni telefònicament amb la PAH, l'alcalde de l'Ajuntament d'Amposta o amb la regidoria de Serveis Socials.

Arrel d'aquesta protesta Catalunya Caixa denuncia a la PAH Ebre. La primera del dia 5 de novembre la jutgessa la desestima. La segona l'admet a tràmit i es comunica el dia 7 a tres quarts de vuit del matí. Els mossos identifiquen a 17 persones i desallotjen l'entitat, provocan un atac d'ansietat a un afectat a les portes de l'oficina, el qual va haver de ser atès pels serveis mèdics.

La PAH Ebre recorda que Catalunya Caixa és una entitat rescatada amb diners públics amb 12 mil milions d'euros i venuda al BBVA per mil millons d'euros i sense cap contraprestació social. Al contrari, practica desnonaments silenciosos. Actualment, Àngel té casa perquè l'administració ha complert amb les seves responsabilitats. Si fós per Catalunya Caixa, estaria al carrer.

En comptes de donar contraprestacions a la ciutadania, Catalunya Caixa denuncia a la PAH, col.lectiu que lluita pel dret a un habitatge digne i fa les funcions que hauria de fer l'administració. A més a més, condemna ara a haver de fer front a unes despeses elevadíssimes per encarar un procés judicial absurd, pel simple fet de defensar un dret constitucional: el dret a l'habitatge.

La PAH Terres de l'Ebre i el Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre animem i convoquem la ciutadania a participar i donar suport als diferents actes i convocatòries en solidaritat amb les 17 encausades, així com a assistir a les concentracions de suport els pròxims 19, 20 i 25 de febrer al jutjat d'Amposta.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid