Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Els diputats de la CUP mostren el "JE SUIS BASQUE" en solidaritat amb en els advocats detinguts al País Basc

Una piulada de la CUP nacional mostra la foto dels tres diputats subjectant uns cartellets amb el text "JE SUIS BASQUE"

12/01/2015 Política

Els diputats de la CUP David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet han mostrat amb rapidesa la solidaritat amb els advocats bascos detinguts en l'operació del cos militar denominada per aquests com "Operació Mat."

A través del compte nacional de la CUP expressaven aquesta solidaritat amb una imatge els electes subjectant uns cartellets amb el text "JE SUIS BASQUE" i una samarreta del moviment antirepressiu basc.

La piulada del compte de la CUP ha fet públic aquest gest de solidaritat amb el comentari "Podran endur-se els instruments, però mai aturaran la música!" acompanyat amb els hagstags #JeSuisBasque #35akLibre #prourepressió

En l'operació policíaco-militar encetada aqueasta matinada s'han detingut 16 persones a Guipúscoa, Biscaia, Navarra i Madrid, entre els quals, els advocats Ainhoa Baglietto, Kepa Mancisidor, Alfonso Zenon, Arantxa Aparicio, Aier Larrarte, Javier Carballido, Jaoine Karrera, Ane Ituño i l'advocada i portaveu de Sortu Amaia Izko.

El hastag #jesuisbasque ha aparegut amb força fa poques hores a la xarxa, com a resposta contra les detencions dels juristes i advocats bascos. Aquestes detencions s'han interpretat arreu de l'Estat i d'Europa com una greu vulneració i un atac desesperat de l'Estat espanyol contra un dels pilons bàsics d'un sistema democràtic, els advocats que han d'assegurar una defensa justa de les persones processades o inculpade.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid