x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Els diputats de la CUP mostren el "JE SUIS BASQUE" en solidaritat amb en els advocats detinguts al País Basc

Una piulada de la CUP nacional mostra la foto dels tres diputats subjectant uns cartellets amb el text "JE SUIS BASQUE"

12/01/2015 Política

Els diputats de la CUP David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet han mostrat amb rapidesa la solidaritat amb els advocats bascos detinguts en l'operació del cos militar denominada per aquests com "Operació Mat."

A través del compte nacional de la CUP expressaven aquesta solidaritat amb una imatge els electes subjectant uns cartellets amb el text "JE SUIS BASQUE" i una samarreta del moviment antirepressiu basc.

La piulada del compte de la CUP ha fet públic aquest gest de solidaritat amb el comentari "Podran endur-se els instruments, però mai aturaran la música!" acompanyat amb els hagstags #JeSuisBasque #35akLibre #prourepressió

En l'operació policíaco-militar encetada aqueasta matinada s'han detingut 16 persones a Guipúscoa, Biscaia, Navarra i Madrid, entre els quals, els advocats Ainhoa Baglietto, Kepa Mancisidor, Alfonso Zenon, Arantxa Aparicio, Aier Larrarte, Javier Carballido, Jaoine Karrera, Ane Ituño i l'advocada i portaveu de Sortu Amaia Izko.

El hastag #jesuisbasque ha aparegut amb força fa poques hores a la xarxa, com a resposta contra les detencions dels juristes i advocats bascos. Aquestes detencions s'han interpretat arreu de l'Estat i d'Europa com una greu vulneració i un atac desesperat de l'Estat espanyol contra un dels pilons bàsics d'un sistema democràtic, els advocats que han d'assegurar una defensa justa de les persones processades o inculpade.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid