Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Operació policial contra el col·lectiu d'advocats dels presoners bascos

16 detinguts a Euskal Herria i Madrid sota l'acusació d'integració en banda terrorista, blanqueig i un delicte contra la Hisenda Pública

12/01/2015 Internacional

Aquest matí, la Guàrdia Civil està duen a terme una operació contra membres del col·lectiu d'advocats de presoners bascos. De moment hi ha un total de 16 detinguts a Guipúscoa, Biscaia, Navarra i Madrid, entre els quals, els advocats Ainhoa Baglietto, Kepa Mancisidor, Alfonso Zenon, Arantxa Aparicio, Aier Larrarte, Javier Carballido, Jaoine Karrera, Ane Ituño i l'advocada i portaveu de Sortu Amaia Izko, segons les informacions recollides de diversos mitjans de comunicació. També ho ha confirmat el portaveu de Sortu, Pernando Barrena, en una piulada a Twitter.

En declaracions a 'El món a RAC1', Barrena ha lamentat que es tracta d'una operació "sense sentit", "desproporcionada" i "kafkiana", i ha assegurat que els policies que han acudit a l'hotel per fer les detencions no els han donat "cap argument". El polític abertzale ha confirmat que entre els detinguts hi ha membres de l'equip jurídic que va tombar la doctrina Parot a Estrasburg.  

Es veu que la Guardia Civil ha batejat com a "operació Mat" l'operatiu a gran escala contra el col·lectiu d'advocats, just un any després de la denominada "operació Escac" duta a terme contra tot d'advocats independentistes bascos, en què va ser detinguda Arantza Zulueta.

El parlamentari d'EH Bildu a Gasteiz Julen Arzuaga ha denunciat l'operació contra els advocats en el seu Twitter, i l'ha considerat com una resposta "miserable a les demandes de drets humans i ànsies de pau d'aquest poble", en referència a la manifestació multitudinària del passat dissabte en Bilbo.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid