Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacionalisme
Arran participa a unes jornades de solidaritat amb els 10 independentistes bascos represaliats

Els actes, celebrats a Hernani, s’organitzaven sota el lema “No als judicis polítics, joventut basca i lliure”

19/09/2012 Internacional

L'organització juvenil Arran va participar dissabte passat als actes e solidaritat amb 10 joves independentistes bascos que es van celebrar a Hernani. Els represaliats s’enfronten a penes de presó d’entre 7 i 9 anys.

El 31 de març de 2012, 8 joves d’Hernani (i al cap de dos dies se n’hi van afegir dos més) van ser detinguts acusats de formar part de Segi, una organització juvenil basca qualificada de “terrorista” el 2007 pels tribunals espanyols. Al cap de cinc dies d’estar incomunicats, 8 d’ells van ser empresonats i 7 d’aquests van denunciar haver patit maltractaments durant la detenció.

A la manifestació, que anava precedida del lema “No als judicis polítics, joventut basca lliure i legal”, hi van participar un miler i mig de persones. En l’acte polític final, un dels encausats va considerar el procés judicial com “un atac a tota la joventut basca” i va recordar que hi ha desenes de joves a Euskal Herria que pateixen processos similars.

Després, un portaveu d’Arran va explicar el full de ruta de la nova organització juvenil catalana i va assegurar que “la joventut basca i catalana colze a colze aconseguiran acabar amb l’opressió dels estats espanyol i francès”. D’altra banda, joves revolucionaris xilens van mostrar la seva solidaritat amb la causa a través d’un vídeo. Finalment, l’acte va cloure amb la lectura del manifest d’Eleak, moviment pels drets civils del poble basc.

Arran considera que “la jornada va servir per fer una important demostració de força, i per llençar un missatge contundent a l'Estat Espanyol i els seus botxins. La repressió no atura la lluita per la independència i el socialisme, més aviat li dóna força i reforça la solidaritat i la fraternitat”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid