Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La CUP-AE reivindica la solidaritat internacionalista com a part de la seva lluita

En una roda de premsa amb la presència de Txelui Moreno, de l’esquerra abertzale, la candidatura reafirma el compromís amb aquells pobles d’arreu del món que batallen pel seu alliberament social i nacional

21/11/2012 Política

La CUP-Alternativa d’Esquerres (CUP-AE) ha volgut refermar el seu compromís internacionalista i reivindicar la solidaritat activa amb tots aquells pobles que arreu del món lluiten pel seu alliberament social i nacional.

Per això aquest dimarts va celebrar un acte sota el monument a Colom de Barcelona, davant del mar, per reivindicar la vocació mediterrània dels Països Catalans, així com per denunciar l’imperialisme contra els pobles de l’Amèrica Llatina.

En nom de la CUP-AE va intervenir Quim Arrufat, número 3 de la llista per Barcelona. També hi va prendre part l’activista pro-palestí Marc Jamal, que va reivindicar els Països Catalans com un poble ric en experiències de solidaritat internacionalista. “En la nostra història més recent venim de les experiències dels comitès de solidaritat que sorgiren durant els anys 80 enfocats principalment al suport als processos revolucionaris d'Amèrica Central”, va afirmar. Jamal va aprofitar per fer una crida a participar en les mobilitzacions dels propers dies en contra de l’ofensiva israeliana a Palestina.

La CUP-AE també va reivindicar la plena vigència de la lluita internacionalista. Segons la candidatura, “les grans empreses transnacionals, en la seva lògica de creixement econòmic, emparades sota la diplomàcia i l'aparell d’un gran Estat o sota la discreció d’un paradís fiscal, dicten i imposen les pautes polítiques, econòmiques i socials”.

Txelui Moreno: “Ara ens toca a nosaltres solidaritzar-nos amb el poble català”

La roda de premsa també va comptar amb la presència de Txelui Moreno, portaveu de l’esquerra abertzale. Moreno va agrair la solidaritat que històricament han mostrat els Països Catalans respecte a la lluita del poble basc, i va afirmar que ara toca als bascos i les basques “demostrar la solidaritat i el compromís envers el procés d’alliberament del poble català”, en un moment històric com l’actual.

Moreno va fer públic el suport de l’esquerra abertzale a la CUP – Alternativa d’Esquerres de cares a les eleccions del 25 de novembre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid