Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
La CUP Sant Cugat demana una autoinculpació col·lectiva per haver participat al 9N

La CUP Sant Cugat presentarà una moció en defensa de la llibertat d’expressió i opinió i per denunciar els processos judicials a conseqüència de la jornada participativa del 9 de novembre. Alhora que és demana una autoinculpació col·lectiva per haver participat al 9N.

11/12/2014 Política

Text de la moció de la CUP Sant Cugat on es demana una autoinculpació col·lectiva per haver participat al 9N:

MOCIÓ EN DEFENSA A LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I OPINIÓ I DE DENÚNCIA ALS PROCESSOS JUDICIALS A CONSEQÜÈNCIA DE LA JORNADA PARTICIPATIVA DEL 9 DE NOVEMBRE.

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès felicita el poble de Sant Cugat per la jornada cívica, democràtica i pacífica que va tenir lloc el 9 de novembre. Així mateix, reconeix el procés participatiu del 9-N com una expressió àm¬plia i clara i d’exercici a favor del dret a decidir. Per ai¬xò, l’Ajuntament de Sant Cugat constata la voluntat de la majoria del poble de Catalunya d’ésser reconegut com a subjecte polític sobirà a tots els efectes i amb totes les conse¬qüències. El Parlament també vol reconèixer a tots els participants i voluntaris en la jornada del 9-N la va¬lentia a l’hora de sobreposar-se democràticament a les impugnacions i amenaces del Govern i les institucions de l’Estat, en una clara esmena ciutadana a l’Estat per la seva negació persistent del dret del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur polític.

Per tots aquests motius, el Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Cugat del Vallès proposa al Ple l’adopció dels següents:

1. Rebutja l’actuació de la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, senyora Llanos de Luna, perquè considera que s’ha extralimitat en les seves funcions i que ha amenaçat ajuntaments i directors d’instituts, i insta el Govern a estudiar els mecanismes legals que convingui aplicar a per defensar les competències de la Generalitat afectades.

2. Exigeix de dimissió de la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya.

3. L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès rebutja frontalment qualsevol intent d’exigència de responsabilitats per via judicial amb relació al procés participatiu del 9 de novembre, que se situa en la línia d’actuació del Govern del Partit Popular de criminalització de les mobilitzacions ciutadanes, i assumeix de manera solemne i col·lectiva totes les conseqüències que se’n poguessin derivar.

4. L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès insta el Govern a adreçar-se a les institucions i a la comunitat internacional per a traslladar-los el resultat del procés participatiu del 9-N, que ha restat obert fins al proper 25 de novembre, el qual va donar els resultats provisionals següents, majoritàriament a favor de la independència, sobre un total de 2.305.240 vots emesos: Sí-Sí, 80,76%; Sí-No, 10,07%; No, 4,54%; Sí - en blanc i «altres», 4,62%. Així mateix, valora molt positivament la presència de delegacions d’observadors internacionals que han elaborat un informe sobre el desenvolupament de la jornada.

5. Notificar aquest acord al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, a la Delegada del Govern i la Fiscalia General de l’Estat i a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid