Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Audiència Nacional espanyola ordena una onada d'escorcolls a casals de caire anarquista a Barcelona

L'operació policial se centra a la "Kasa de la Muntanya", l'Ateneu Llibertari de Sant Andreu, l'Ateneu Anarquista de Poble Sec i una quinzena de domicilis particulars. De moment hi ha una quinzena de detinguts.

16/12/2014 Drets i Llibertats

Cap a les 6 de la matinada, els Mossos d'Esquadra han irromput a la "Kasa de la Muntanya" amb l'ajuda helicòpter de la policia s'ha situat a sobre de l'edifici il·luminant-lo amb un potent focus. En el moment de l'assalt, a la casa ocupada hi havia una vintena de persones i dues criatures.

La policia autonòmica ha començat a realitzar un exhaustiu escorcoll amb la incautació de tot tipus de documentació, mòbils i ordinadors.

Paral·lelament, una cinquantena de persones ha tallat durant mitja hora la Travessera de Dalt de Barcelona, en una acció espontània i solidària amb la Kasa de la Muntanya. Cap a les 8, els Mossos han carregat contra els manifestants. A partir d'aques moment, s'ha produit diversos salts a la part alta del distrecte de Gràcia, per la qual cosa s'ha generat un en cer caos circulatori.

D'altra banda, al barri de Sant Andreu els Mossos d'Esquadra també s'han dut a terme un escorcoll a l'Ateneu Llibertari, mentre al Poble Sec fan el mateix a l'Ateneu Anarquista. També s'ha pogut confirmar escorcolls d'un domicili situat al carrer Vilafranca de Gràcia, dos a Nou Barris i almenys dos més a Sant Andreu, segons diverses diverses fonts consultades. Fins ara hi ha una 15 de detencions, tot i així, sobre aquesta qüestió hi ha una certa confusió.

Organització "terrorista"

L'operació s'inscriu en el cas Pandora, la coordina l'Audiència espanyola, per ordre del jutge Javier Gómez Bermúdez, i diu que és contra el 'terrorisme anarquista'. També es fan actuacions policíaques a Madrid. Segons, la policia autonòmica es tracta de “desarticular una organització terrorista de caire anarquista a la que se li atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius”.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid