Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Audiència Nacional espanyola ordena una onada d'escorcolls a casals de caire anarquista a Barcelona

L'operació policial se centra a la "Kasa de la Muntanya", l'Ateneu Llibertari de Sant Andreu, l'Ateneu Anarquista de Poble Sec i una quinzena de domicilis particulars. De moment hi ha una quinzena de detinguts.

16/12/2014 Drets i Llibertats

Cap a les 6 de la matinada, els Mossos d'Esquadra han irromput a la "Kasa de la Muntanya" amb l'ajuda helicòpter de la policia s'ha situat a sobre de l'edifici il·luminant-lo amb un potent focus. En el moment de l'assalt, a la casa ocupada hi havia una vintena de persones i dues criatures.

La policia autonòmica ha començat a realitzar un exhaustiu escorcoll amb la incautació de tot tipus de documentació, mòbils i ordinadors.

Paral·lelament, una cinquantena de persones ha tallat durant mitja hora la Travessera de Dalt de Barcelona, en una acció espontània i solidària amb la Kasa de la Muntanya. Cap a les 8, els Mossos han carregat contra els manifestants. A partir d'aques moment, s'ha produit diversos salts a la part alta del distrecte de Gràcia, per la qual cosa s'ha generat un en cer caos circulatori.

D'altra banda, al barri de Sant Andreu els Mossos d'Esquadra també s'han dut a terme un escorcoll a l'Ateneu Llibertari, mentre al Poble Sec fan el mateix a l'Ateneu Anarquista. També s'ha pogut confirmar escorcolls d'un domicili situat al carrer Vilafranca de Gràcia, dos a Nou Barris i almenys dos més a Sant Andreu, segons diverses diverses fonts consultades. Fins ara hi ha una 15 de detencions, tot i així, sobre aquesta qüestió hi ha una certa confusió.

Organització "terrorista"

L'operació s'inscriu en el cas Pandora, la coordina l'Audiència espanyola, per ordre del jutge Javier Gómez Bermúdez, i diu que és contra el 'terrorisme anarquista'. També es fan actuacions policíaques a Madrid. Segons, la policia autonòmica es tracta de “desarticular una organització terrorista de caire anarquista a la que se li atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid