Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#1anysenseRTVV
Ara fa un any que el govern "mafiós" valencià tancava Canal 9

A les 12.19h del 29 de novembre de 2103, la comissió de liquidació de RTVV va desconnectar enmig de crits 'Açò és un colp d'estat'.

28/11/2014 Comunicació

La majoria absoluta del PP, ara fa un any, va servir perquè aprovaren la llei de liquidació de RTVV, en un ple agitat, ple de protestes i molta tensió Fa un any que el PP imposava a les Corts Valencianes el tancament de Ràdio Televisió Valenciana sense tindre en compte per a res les protestes dels valencians.

El tancament d'un mitjà que tenia 29 anys era la resposta del govern del PP d'Alberto Fabra a la sentència del TSJ que anul·lava l'ERO de RTVV. El 27 de novembre de 2013 el consell publicava de manera urgent al DOGV extraordinari el tancament i el dia 29, a les 12.19 les emissions de Canal 9 fonien a negre.

El dia 28 es desconnectaven les emissions de Ràdio 9, però els treballadors de Canal 9 van resistir i van mantindre les emissions televisives durant 12 hores. Es van viure moment surrealistes, com l'arribada de Paco 'Telefunken' acompanyat de la policia per tallar les emissions i que finalment no ho va fer per problemes de consciència, o el del 29 de novembre quan la policia va voler entrar a Canal 9 sense adonar-se que no podien perquè.... ells havien tancat la porta!!!. Finalment, a les 12.19, la comissió de liquidació de RTVV va desconnectar enmig de crits 'Açò és un colp d'estat'.

"Per una nova televisió pública valenciana"

Ara, es pensaven que l’aniversari del colp d’estat de Fabra a RTVV anava a passar desapercebut, s’han equivocat de ple. El col·lectiu "Mildenou en complir-se un any de la desfeta de la ràdio i la televisió públiques convoquen a la ciutadania a eixir de nou al carrer per reivindicar el dret de tot un poble a tindre una RTVV pública, en valencià, de qualitat i plural.

Els actes van començar ahir, amb la taula rodona organitzada pel Consell Valencià de Cultura "Per una nova televisió pública valenciana".

Divendres 28 de novembre
12:00h Concentració davant l’ajuntament d’Alacant convocada pels companys del CPP d’Alacant.

18:30h Taula redona al Centre Cultural Octubre de València (carrer Sant Ferran, 12) amb els fotoperiodistes el Flaco, Germà Caballero i Txema Rodríguez que contaran com van viure la nit del tancament de RTVV. A continuació, inauguració de l’exposició de fotoperiodisme La Nit més Fosca sobre el tancament de RTVV al Centre Cultural Octubre. Organitza l’associació noruega GNRD (Global Network for Rights and Development).

19:30h Concentració performace per commemorar (que no celebrar) el tancament a la Casa dels Cargols de Castelló (carrer major) organitzada pels companys de Castelló, que conviden a portar ciris els assistents.

20:00h Preestrena del documental “12:19 Temps de Silenci” a la facultat de Filologia de la Universitat de València produït per EmeEme producciones.

21:00h Commemoració de la nit del tancament 28Nit, un any de silenci a l’esplanada del cementeri de Burjassot, enfront del CPP organitzada per la plataforma Mildenou.

Dissabte 29 de novembre

11:30h El Comitè d’Empresa ens convoca a la plaça de Manises per redordar el tancament a les 12:19h de fa un any, amb presència de sindicats, partits polítics, associacions i plataformes que donen suport a l’acte.

12.30h Concentració 1 Any de Silenci #1anysenseRTVV a la plaça de Baix (Ajuntament d’Elx) convocada per l’associació El Tempir d’Elx.

A la vesprada participació com a Comité d’Empresa en les manifestacions convocades per Les Marxes per la Dignitat a les tres províncies del País Valencià.

Valora
Vídeos
Iñaki Gabilondo testimoni del tancament
Uns xiquets de Xàitva criden a favor de Canal 9
Un bomber denuncia a canal 9 la falta de prevenció en incendis al País Valencià
Protesta en la redacció d'Informatius de Canal 9
El comité d'empresa protesta en la redacció d'informatius pel tractament de les manifestacions d'estudiants del IES Lluís Vives.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid