Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
Milers de persones es manifesten arreu del Principat a favor de la consulta

Les concentracions han estat convocades per l'ANC i Òmnium Cultural, amb el suport de la CUP ,CiU, ERC i ICV .

01/10/2014 Política

Milers de persones s'han concentrat aquest dimarts a les 7 del vespre davant de centenars d'ajuntaments de tot el Principat per protestar per la suspensió de la consulta del 9N per part del Tribunal Constitucional. Les mobilitzacions han estat convocades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i per Òmnium Cultural i han rebut el suport de la CUP, CiU, ERC, i  ICV-EUiA.

A la concentració de la plaça Sant Jaume de Barcelona hi han assistit unes 15.000 persones (tot i que plovia) entre les quals hi havia els dirigents de diversos partits polítics: Oriol Junqueras (ERC), Quim Arrufat i David Fernàndez  (CUP),  Josep Rull (CDC),  Joan Herrera (ICV), Antoni Castellà (UDC) i  Joan Josep Nuet (EUiA). La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha afirmat que “cap tribunal decidirà el nostre futur, i menys un tribunal com el Constitucional, que no ens respecta com a poble” i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha advertit que “Això és imparable”. Poc després s’ha llegit el manifest unitari (que ha estat llegit  davant de molts ajuntaments del Principat) on es diu que  "Som davant d'una oportunitat històrica per començar units un nou país; i el dia 9 de novembre votarem i guanyarem" i s’ha posat en marxa la campanya “Ara és l’hora” que vol reunir  100.000 voluntaris per visitar  milers de domicilis per fer una “Gigaenquesta”.

A la mateixa hora a la plaça del Vi de Girona  unes 5.000 persones s’han manifestat per expressar el seu rebuig a la suspensió cautelar de la consulta que ha dictat el TC.  L’acte ha començat amb un parlament del president de l'ANC Girona Josep Bosch que ha recordat la poca inversió que l’Estat ha destinat a Catalunya en els pressupostos presentats pel Ministre Montoro avui i que  "Rajoy es pensa que ja ha guanyat, però quan vegi la reacció ciutadana se li quedarà cara de pam, perquè li direm ben clar que volem independència". Tot seguit el president d’Òmnium Girona ha demanat als assistents a l’acte que es facin voluntaris de la campanya “Ara és l’hora” ja que cal un “últim esforç” per arribar a la independència. L’escriptor  Josep Maria Fonalleras ha llegit el “Manifest en defensa de la consulta del 9-N” i l’actriu Txe Arana i el director de teatre Salvador Sunyer han enganxat el primer cartell a Girona de la campanya “Ara és l’hora”.

Tot i que a molts llocs del Principat plovia milers de persones s'han concentrat a les 7 del vespre per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional: 4.500 concentrats a Reus, 4.000 a Manresa, Tarragona i Vic, 2.500 a Terrassa, 2.000 a Berga, Valls i Lleida, 1.000 a Olot, 500 a Granollers i Ripoll, 200 a  Torredembarra, 100 a Vacarisses, 50 a Vielha...

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid