Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCE 2014
Til Stegmann assegura que Merkel respetarà el resultat del 9-N
22/08/2014 Política
"Ambaixador de Catalunya a Alemanya" del professor Til Stegman "Ambaixador de Catalunya a Alemanya" del professor Til Stegman

L’argument de Stegman és que això serà així perquè Alemanya, és un país "profundament democràtic", tot i que reconeix que cal fer molta pedagogia perquè el desconeixement fa que moltes vegades les coses "no es vegin com són".

El catedràtic de filologia romànica a Frankfurt, Til Stegmann, ha fet aquestes declaracions a la Universitat Catalana d'Estiu a la presentació del seu llibre "Ambaixador de Catalunya a Alemanya", que aplega les memòries del professor de Frankfurt i explica què volen ser els catalans.

Stegmann ha comentat que la realitat catalana cada cop és més coneguda a Alemanya. "Els últims anys s'ha fet una feina molt important de reciclatge del saber erroni anterior per separar les dues cultures" i que els mitjans de comunicació del país diferenciïn que és català i que és espanyol. Amb tot, Stegmann ha situat el català "al mateix nivell" que el francès o el castellà en el món acadèmic.

Pel que fa al procés, ha manifestat que anys enrere era complicada perquè depenia de l'activitat que els catalans projectaven a l'exterior i que en els darrers tres anys s'han multiplicat gràcies a la internacionalització del procés sobiranista. "Abans hi havia una noticia al mes relacionada amb Catalunya als diaris, ara hi ha tres o quatre notícies a la setmana que es publiquen en més de 10 diaris", destaca. En aquesta línia, també ha remarcat, la tasca de "la territorial de l'ANC a Alemanya".

Ara bé, Stegmann ha estat crític sobre l'actual situació dels professors (lectorats) de català a les universitats alemanyes, "han passat de 33 a 26", per causes econòmiques. Per Stigmann, s'ha de buscar en els diners que es queda l'Estat espanyol, "que treu diners a la Generalitat per fer projecció exterior a base de lectorats, perquè a Madrid es queden els diners que haurien de servir per pagar aquests lectorats"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid