Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
Vora 70 organitzacions signen el “Compromís de Gramenet pel Referèndum del 9N”

Segons aquest document, l’única manera de fer avançar el procés d’acord amb la voluntat popular "és la realització del referèndum d’autodeterminació el dia 9 de novembre vinent, tal com van pactar la majoria de forces polítiques del Parlament de Catalunya"

21/09/2014 Política

Aquest dissabte, el teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet va aplegar un acte d’afirmació democràtica pel referèndum que van protagonitzar 9 organitzacions polítiques, 5 sindicats i unes 50 entitats amb la signatura pública del “Compromís de Gramenet pel Referèndum del 9N”. Sota l'objectiu de treballar conjuntament per a que la consulta del 9N es dugui a terme, obeint al mandat popular i del Parlament i al marge de les decisions que prengui l’estat espanyol.

La periodista Txe Arana, va presentar i conduir l’acte, manifestant en les seves intervencions que el poble català havia reclamat de forma reiterada la consulta, remarcant en més d'una ocasió  que "votar és guanyar", lema de la trobada.

L'acte va comptar amb la participació de l’exregidor de Gent de Gramenet, Aitor Blanc en nom de la Xarxa Referèndum 9N (XR9N), impulsura del manifest. En el seu parlament, Blanc va fer una crida a la mobilització si l’Estat espanyol no deixa votar als ciutadans de Catalunya, afirmant que “la mobilització i la desobediència són les eines imprescindibles per guanyar”

També va intervenir el colmenc, Oriol Corral com a membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que forma part de la XR9N. Corral va parlar de la plataforma #Estudiants9N, on sis organitzacions estudiantils s'han compromés a mobilitzar-se davant la possible prohibició de la consulta pel Tribunal Constitucional Espanyol amb la convocatòria de vagues a les universtitats. En aquesta línia va fer una crida a la ciutadania a mobilitzar-se i sumar-se a la vaga. Tor remarcant que “O votem o marxem”.

A continuació els representants de les entitats signants van pujar a l’escenari i van llegir de manera conjunta el Compromís de Gramenet. Després sobre un plafó, els representants de les organitzacions polítiques, sindicats i organitzacions han plasmat públicament la seva signatura. El cant dels Segadors va tancar l'acte amb forts aplaudiments del públic amb crits d'Independència que omplia la meitat del teatre.

Entre els signants del document Compromís de Gramenet destaquen Esquerra Republicana, la CUP, Ecologistes de Catalunya, Escola en Català, Ara o Mai, Catalunya Diu Prou, Col.lectiu Drassanes, Coordinadora de la Consulta sobre la Independència, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) Intersindical – Confederació Sindical Catalana (CSC), International Commission of European Citizens (ICEC), En lluita, Mata de Jonc, Sindicat Estudiants dels Països Catalans, Treballadors per la independència, Voluntaris 9N.

Pla d'acció de la XR9N

La XR9N va publicar fa uns dies el seu Pla d’Acció on s’exposen les actuacions que es portaran a terme els dies vinents. En aquest pla hi una crida a mobilitzar-se contra de la suspensió de la consulta i perquè es faci el referèndum tant sí com no.
Així com a concentrar-se davant les seus de les institucions catalanes (ajuntaments, Generalitat i delegacions de la Generalitat), a les 20h del vespre (el mateix dia si la impugnació es coneix al matí o el migdia o l'endemà si es coneix a la tarda) per donar força i recordar alhora els compromisos.

En aquest pla, les entitats i organitzacions de la Xarxa critiquen les prohibicions de l'Estat espanyol i s’hi oposaran activament. Neguen legitimitat i valor a la impugnació del Tribunal Constitucional espanyol pel fet de ser antidemocràtica i contrària al sentir majoritari del poble català i a la seva sobirania.

S’exigeix a les institucions catalanes de continuar fidels als compromisos contrets, de desobeir el Tribunal Constitucional i obeir el mandat del poble català.

Finalment es fa una crida perquè totes les entitats que estiguin d’acord amb els principis de la Xarxa s’hi adhereixin per treballar en la mateixa direcció.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid