Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
Cimera de l'OTAN a Gal·les

La cimera de l'OTAN a Gal·les (dies 4 i 5 de setembre) va acabar amb l'aprovació d'un paquet de mesures destinades a ampliar la presència de l'Aliança a Europa de l'Est

13/09/2014 Internacional

Les mesures destinades a ampliar la presència de l'Aliança a Europa de l'Est són molt nombroses però les més importants són:

1-Creació de la Força Conjunta d’Alta Disponibilitat

Els dirigents dels països membres de l’OTAN van aprovar la creació d’una nova força de resposta ràpida a Europa de l’Est: la Força Conjunta d’Alta Disponibilitat. L’Aliança es compromet a ampliar “la infraestructura humana i logística” per garantir l’eficàcia de la mesura.

El secretari general de l’organització, Anders Fogh Rasmussen, va detallar que les noves tropes estaran integrades per diversos milers de soldats a punt per a un ràpid desplegament. El president de Polònia, Bronislaw Komorowski, al seu torn, ha detallat que es tractarà de 5.000 efectius. De moment es desconeixen els estats que albergaran les noves unitats, però Polònia, Romania i els països bàltics ja van declarar la seva disponibilitat per fer-ho.


2- Força Conjunta Extraordinària

Sota la iniciativa del Regne Unit, es crearà també una altra força de resposta ràpida. La Força Conjunta extraordinàriament que suposarà la possibilitat d'una mobilització temporal de fins a 10.000 efectius i el seu desplegament a la regió per terra, mar i aire. Estarà composta per tropes de set Estats membres: el Regne Unit, Dinamarca, Noruega, Països Baixos i els països bàltics: Estònia, Letònia i Lituània. Canadà també va expressar interès a participar en la citada força.


3- Maniobres

Un altre punt clau del futur programa de l'OTAN és reforçar cooperació amb més estats veïns de Rússia, sobretot, amb Ucraïna, però també amb Geòrgia, Finlàndia i Moldàvia. Es tractarà de maniobres conjuntes a gran escala i programes d'entrenament. Només aquest mes de setembre hi haurà tres simulacres conjunts: un a Letònia i dos a Ucraïna. El de Letònia, el Steadfast Javelin 2, va començar el 2 de setembre i compta amb la participació d'uns 2.000 soldats de nou països. Les Sea Breeze 2014 seran les maniobres conjuntes de les Armades d'Ucraïna i els Estats Units al nord-oest del mar Negre, s'iniciaren aquest dilluns 8 de setembre.


4- Modernització de l'Exèrcit d'Ucraïna

L'Aliança com a entitat no va aprovar una ajuda militar a Kíev, però diversos membres sí que van confirmar cooperació a nivell bilateral. Es va anunciar el llançament de programes de rehabilitació per a les tropes ucraïneses ferides i d'assistència en qüestions de seguretat cibernètica, logística i programes especials per a comunicació. L'OTAN es va comprometre a assessorar el Govern ucraïnès sobre com realitzar reformes en el sector de Defensa i subministrar diversos tipus d'equipament. En total, van ser acordats els fons d'ajuda a Ucraïna per una suma de 15 milions d'euros, però es va anunciar que són només recaptacions inicials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid