Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
Acampada a la base de l'OTAN de Bétera

11 activistes aconsegueixen accedir a la base i muntar 4 tendes de campanya

18/12/2011 Drets i Llibertats
Mig centenar  d'antimilitaristes marxen a la base de la força de resposta de l'OTAN a Bétera (Camp del Túria) i 11 d'ells munten tendes de campanya de color rosa a la zona de vehicles militars

Ahir al matí, es va concentrat a l'Albereda de Bétera un grup de 50 persones arribades de diferents llocs de l'estat espanyol, des d'on han emprès una marxa recorrent els dos quilòmetres que separen la base del poble. Portaven pancartes amb lemes com a “Despeses militars per a necessitats socials”, “Desnona la guerra”, banderes de la pau i cartells amb equivalències indicant les finis socials que es podrien cobrir amb els recursos dedicats a sistemes d'armament. En arribar a l'altura de l'entrada de vehicles de la base, un grup d'11 persones han creuat la carretera d'Olocau per situar-se enfront de la tanca metàl·lica que hi ha al costat de la zona d'estacionament de vehicles militars.

Malgrat la forta presència d'agents de la policia militar i de la Guàrdia Civil a l'interior, i dels seus advertiments sobre el caràcter delictiu de l'acció, tot el grup d'antimilitaristes ha aconseguit travessar la tanca i accedir al terreny militar portant tendes de campanya, que han pogut desplegar. En uns segons la zona militar s'ha convertit en una autèntica acampada antimilitarista, amb 4 tendes de campanya pintades de color rosa, amb el qual han volgut trencar el camuflatge social mitjançant el qual s'oculta que les guerres que s'executen a milers de quilòmetres de distància es llancen des d'instal·lacions al costat de les nostres cases, com la base de l'OTAN de Bétera.

Els i les antimilitaristes, tant de dins com de fora, han estat identificats i han quedat  a l'interior de les tendes de campanya durant 3 hores, en les quals, contrarestant la lògica militarista, han celebrat assemblees per decidir el transcurs posterior de l'acció.

Finalment han decidit aixecar l'acampada i dirigir-se a través de les instal·lacions de la base cap a la porta principal, però en aquest moment els comandaments de la Guàrdia Civil presents en el lloc els han impedit el pas i han començat a desallotjar-los, introduint-los d'un en un en *volandas en un vehicle militar, que els ha dipositat en la sortida de vehicles.

Mitjançant aquesta acció de desobediència civil *noviolenta, Alternativa Antimilitarista-MOC (AA-MOC) ha volgut denunciar una vegada més el balafiament militar en moments de gravíssims atacs als drets socials i els béns comuns, i exigir el tancament de la base militar i l'abolició dels exèrcits.

AA-MOC vol assenyalar que la guerra comença aquí: les guerres a milers de quilòmetres com les d'Afganistan o Líbia comencen realment al costat de les nostres cases des d'instal·lacions com la de Bétera a través d'infraestructures de transports civils. Com a exemple, 200 militars de la caserna de Bétera formaran part durant tot 2012 d'un centre de comandament terrestre de la Força de Resposta de l'OTAN (*NRF) a Afganistan.

Segons AA-MOC: “Volem ressaltar que en aquests moments de crisis s'estan produint retallades en sanitat, educació i serveis socials, es redueixen els nostres drets laborals i d'accés a una jubilació digna; no obstant això la despesa militar es manté en màxims històrics.

Enfront de les veus d'els qui diuen que “no hi ha diners” i que “cal estrènyer-se el cinturó”, volem recordar que un de cada deu euros que inverteix el nostre govern és de despesa militar, i que 50 milions d'euros diaris surten de les nostres butxaques per mantenir greixats els mecanismes de la violència armada. Se'ns diu que “l'estat no es pot endeutar”, no obstant això el deute del Ministeri de Defensa amb la indústria militar ascendeix a 30.000 milions d'euros en concepte de compra d'armament.

També ha denunciat la despesa immoral i insostenible que suposa mantenir un exèrcit, dissenyat a més en aquest cas per intervenir en països llunyans sota els interessos criminals de les mateixes elits polítiques i financeres que han creat la crisi.”

Alternativa Antimilitarista - MOC

És una xarxa d'àmbit estatal de grups locals, antimilitaristes, d'acció *noviolenta, de base, independents i de funcionament assembleari. AA-MOC forma part de la Internacional de Resistents a la Guerra (*WRI-*IRG) i treballa també en coordinació amb xarxes similars a escala europea, com les quals van organitzar el bloqueig a la fàbrica d'armes nuclears en Aldermaston al febrer de 2010; el bloqueig noviolento en el cim de l'OTAN a Lisboa, al novembre de 2010; o l'entrada massiva al camp de maniobres i prova d'armament més gran d'Europa (NEAT) a Suècia, al juliol de 2011.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid