Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Els poemes de Vicent Andrés Estellés s'escampen arreu de la nació

Avui fa vuitanta-nou anys que va néixer el poeta de Burjassot i per quart any consecutiu diverses poblacions del país recordaran el poeta de Burjassot amb les lectures dels seus poemes.

04/09/2013 Cultura

Coincidint amb la data del naixement de Vicent Andrés Estellés tindrà lloc la Festa Estellés que va instaurar, ara fa 4 anys, Josep Lozano, a imitació del 'Burns Supper' escocès (una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns, 1759-1796).

Enguany, Lozano ha suggerit una novetat:"per tal de donar més diversitat a l’acte podríeu, en la primera part, llegir poemes d’altres poetes, preferiblement de poetes en la nostra llengua, i la segona i última dedicar-la a Vicent Andrés Estellés".

Una celebració consolidada per recordar el poeta valencià

El 2012, i també a l'entorn del 4 de setembre, data de naixement de Vicent Andrés Estellés, es va celebrar la Tercera Festa Estellés, consistents en la lectura de poemes d'Estellés i sopars festius a molts pobles ciutats del País Valencià i en alguns de Catalunya. Va reunir 67 actes a nombroses localitats del País Valencià.

Aquesta és la llista de poblacions que van recordar Vicent Andrés Estellés durant la Tercera Festa Estellés:

Alaquàs, Albal, Albuixec, Alcàntera de Xúquer, Alcàsser, L’Alcúdia, Alfara del Patriarca, Algemesí, Alginet, Alzira, Antella, Ares del Maestrat, Barcelona, Benimaclet, Benimodo, Benissa, Bocairent, Bonrepòs i Mirambell, Borriana, Burjassot, Canals, Carcaixent, Castelló de la plana, Castelló de la ribera, Catarroja, Callosa d’en Sarrià, Cocentaina, Corbera, Elx, Font de la Figuera, Foios, Gandia, Guardamar de segura, Llombai, Manuel, Masquefa, Massalfassar, Mislata, Montcada, Montserrat, Ontinyent, Otos, Paiporta, Pedreguer, Picanya, Puçol, Quart de Poblet, Real, Rocafort, Salem, Sant Joan d’Alacant, Sènia, Silla, Simat de la Valldigna, Sollana, Tavernes blanques,Tavernes de Valldigna, Torrent,Turballos, València, Ulldecona, Xàbia, Xaló, Xàtiva i Xirivella.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid