Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'Escola
Més de 25.000 veus homenatgen el poeta Vicent Andrés Estellés a les Trobades

El dissabte 15 de juny, un concert al Teatre Tívoli de Burjassot aplegarà l'acte de cloenda de les Trobades d'Escola Valenciana

03/06/2013 Llengua

Dissabte passat, unes 8.000 persones a Benidorm en la 25a Trobada de la Marina Baixa, unes 5.000 a Balones en la Trobada de l’Alcoià-Comtat, més de 12.000 assistents es van aplegar a Bocairent en la Trobada de la la Vall d’Albaida i una passejada literària pels carrers de ciutat de València van homenatjar el poeta Vicent Andrés Estellés

Així, els principals actes d'homenatge que està realitzant Escola Valenciana són les Trobades 2013 dedicades al poeta sota el lema "La veu del teu poble". Amb les festes per la llengua es va celebrar dissabte ja són vora 190.000 veus les que en aquestos aplecs lúdics i reivindicatius ha reclamat la potenciació del programa òptim d'ensenyament, el Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià, han dit No a la LOMQE i sí al valencià, han defensat un sistema educatiu públic i de qualitat, i han exigit als nostres governants que facen del valencià una llengua d'ús per a tot i per a tots, que permeta que la ciutadania puga viure en la nostra llengua més enllà de l'escola.

15 de juny a Burjassot

Els actes commemoratius que ha configurat Escola valenciana entorn la figura de Vicent Andrés Estellés tenen una fita final el dissabte 15 de juny, dia en què se celebrarà l'última Trobada 2013 a Faura en el Camp de Morvedre i un concert al Teatre Tívoli de Burjassot.

Aquest concert, que duu el mateix títol que el lema de les Trobades, "La veu del teu poble" està organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Burjassot i comptarà amb l'actuació de Miquel Gil, Eva Dénia, Tomás de los Santos i Borja Penalba, Ximo Caffarena, Teresa Segarra i Aina Sanç, que musicaran versos del poeta. "Una bona part de l'obra de Vicent Andrés Estellés desprén una actitud social i reivindicativa inqüestionable. És per això que els missatges d'Estellés referits al sentiment col·lectiu de sentir-nos poble fan que, en la recta final de les Trobades, la nostra entitat continue amb els motors en marxa per exigir un dels factors que han estat claus per a la normalització de la nostra llengua, el dret a l'ensenyament en valencià", va explicar Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid