Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
Mobilitzacions a Bretanya contra la proposta uniformitzadora d'Hollande

El moviment nacionalista i independentista bretó ha resposta amb rapidesa a la proposta feta pel President François Hollande sobre la nova redistribució de les regions, reforma que trunca una antiga reivindicació i perpetua la fragmentació existent

04/06/2014 Internacional

Davant de l'anunci del govern francès de reforma territorial de l'Estat, i la negativa a integrar el departament de Roazhon als quatre departaments de la Regió de la Bretanya, una reivindicació històrica del moviment bretó, el moviment naciolanista bretó ha anunciat que en les pròximes setmanes portarà a terme una sèrie d'iniciatives per aconseguir la reunificació de Bretanya .

Ahir, al poc temp de conèixer la proposta feta pel President François Hollande sobre la  nova redistribució de les regions, gairebé 1.000 ciutadans es van mobilitzar a Nantes, Rennes, Brest, Quimper, Vannes, Saint Brieuc i Saint Nazaire, per a mostrar la reivindicació dels bretons per a la reunificació de la Bretanya.

 El text sobre la nova redistribucio de "regions" anunciat per Hollande planteja l'eliminació de 8 regions, que passaran a ser 14 davant les antigues 24 administracions franceses. Per a la nació bretona això suposa truncar una antiga reivindicació i perpetuar la fragmentació existent.

Ja s'ha anunciat una gran manifestació per al proper 28 juny, davant la prefectura de Nantes (amb l'objectiu de pressionar els parlamentaris i el govern francès durant els debats parlamentaris sobre la reforma territorial).

El moviment dels Barrets Vermells i els col·lectius 44 Breizh i Bretagne Reunie van convocar manifestacions ahir davant totes les prefectures i sotsprefectures bretones contra la proposta d'Hollande. Els grups bretons reclamen des de fa dècades que el departament del Loira Atlàntic, que històricament i cultural és bretó però que es troba inclòs en la regió del País del Loira, sigui reintegrat a Bretanya. Una configuració territorial i de justícia històrica que Hollande ha obviat. 

Justament la setmana passada el mateix president de Bretanya, Pierrick Massiot, havia detallat la setmana passada un pla precís per a la unificació amb el Loira Atlàntic.

Valora
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid