Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comença el correllengua (Ar Redadg) a Bretanya

Una cursa de relleus recorrerà durant sis dies més de 1.200 quilòmetres al llarg de Bretanya per reivindicar la llengua i la cultura bretona.
Ar Redadeg ("la cursa", literalment) és una prova no competitiva, oberta a totes les edats, que durant sis dies i cinc nits porta un relleu de mà en mà al llarg de 1.200 quilòmetres de la geografia bretona, com a metàfora de la necessària transmissió ininterrompuda de la llengua.

11/05/2010 23:44 Internacional

Ar Redadeg no és només una iniciativa per reivindicar l'ús de la llengua de Bretanya, sinó que serveix a més de campanya econòmica. Cadascun dels quilòmetres que recorre la cursa es pot comprar simbòlicament per 100€, els quals són destinats a projectes de promoció d'aquesta llengua cèltica, i molt especialment per a les escoles Diwan, els únics centres educatius, de caràcter comunitari, que ofereixen programes d'immersió en llengua bretona. Se n'han venut 1.022, i en aquesta edició la meitat dels guanys es destinaran a la xarxa Diwan, i l'altra meitat es donaran a les emissores de ràdio bretones Radio Kerne, Arvorig FM, Radio Kreiz Breizh i Radio Bro Gwened, a la revista Al Liamm i al comitè de Gouren (lluita bretona) de Côtes-d'Armor, entre d'altres projectes.

La cursa comença aquest dilluns a Roazhon (Rennes) i acabarà el 16 de maig a Pondi (Pontivy). A banda dels donants anònims, l'esdeveniment té el suport del Consell General de Finistère, Ofis ar brezhoneg (Oficina de la Llengua Bretona), la regió de Bretanya i l'ajuntament de Rennes, entre d'altres.

Ar Redadeg

Ar Redadeg passe par Morlaix le jeudi 13 mai - Morlaix Ouest-france.fr

Ar Redadeg, 1200 km pour la culture bretonne. Guerande Infos

Font: Nationalia.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid