Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindicalisme
Se celebra a Bretanya l'Assemblea General de Sindicats de Nacions Sense Estat

El passat 9 de novembre se celebrà a la localitat de Roazhon (Rennes) a la Bretanya, l'Assemblea General de Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat, en què  la Intersidical-CSC va ser representada pel seu Secretari general, Carles Sastre

14/11/2013 Laboral

La propera Assemblea general de la PSNSE se celebrarà el febrer de 2014 a París (estat francès).

La Plataforma està integrada pels sindicats LAB (Euskal Herria), CUT (Galiza), SLB (Bretaña),USTKE (Nova Caledònia),SAVT (Vall d'Aosta), STC (Còrsega), CSS (Sardenya), INTERSINDICAL CANARIA (Canàries), UTG (Guaiana), UGTM (Martinica), UGTG (Guadalupe) i la Intersidical-CSC (Països Catalans).

Treballadors de les nacions sense estat

La sessió comptà amb la presència de sindicats representatius de Bretanya, Còrsica, Sardenya, Kanaky, Canàries, Galícia, Vall d'Aosta, Euskal Herria i els Països Catalans, excusant la seva absència els sindicats del Carib membres de la Plataforma.

Segons explica el web de la Intersidical-CSC, s'hi va ratificar per unanimitat tant la coordinació general que recau en LAB com la Permanent, de la qual la CSC (Confederació Sindical Catalana) -membre fundador de la Plataforma- en forma part.

En el decurs de la sessió s'ha analitzà, en clau crítica, l'evolució de la Plataforma posant l'èmfasi en la necessitat de millorar-ne l'eficàcia i l'operativitat. Ens aquesta línia s'aprovà incidir en els aspectes que possibilitaran millorar el funcionament. Es destacà la necessitat de reforçar l'ús de les xarxes socials i una major implicació dels sindicats membres aprofitant esdeveniments de caire internacional per a difondre i estendre el plantejament de la Plataforma.

Per la llibertat de Rafa Díez (LAB) i solidaritat amb els sindicalistes kanakys i canaris

A l'assemblea es van aprovar diverses resolucions referents a l'alliberament del company Rafa Díez, en solidaritat davant l'atac al domicili de la Secretaria General de la UGT Kanaky i en solidaritat amb les cinc companyes de la Intersindical Canària processades per dur a terme una acció contra la reforma laboral i denunciar la situació que viu el poble canari. Així mateix, s'aprovaren resolucions en solidaritat amb els i les treballadores implicats en conflictes laborals greus que afecten a diversos sindicats de la Plataforma.

També es va recordar Igor Urritikoetxea (LAB), que assumia personalment la coordinació d'aquests sindicats de nacions sense estat i que en aquests moments està pateix problemes de salut.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid