Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes dues mil persones formen un mural per reivindicar la reunificació de Bretanya a Naoned

L'acció ha estat convocada per les associacions Bretagne Reuni ('Bretanya Reunida') i 44=Breizh

Dissabte passat, unes dues mil persones es van aplegar a Nantes (Naoned en bretó) per fer un dibuix humà visible des de l’aire. El lema era el de 44=BZH. Es tractava de posar a l'agenda política el tema de reunificació de cara a les properes eleccions regionals del 14 de març

03/03/2010 03:40 Internacional
Quan els nazis van envair l’estat francès, el seu règim titella va aprofitar per separar una part de Bretanya de la resta de la nació. Va néixer així la regió artificial de Loire-Atlantique pel decret número 2727 del règim col·laboracionista de Vichy. Era el 30 de juny de 1941. Expulsats els nazis i caigut Vichy el nou estat francès va derogar tota la legislació col·laboracionista ...excepte el decret que amputava Bretanya. Des de llavors els bretons amb defensat la reunificació nacional.

A l’estat francès, com a l’espanyol que n’és una còpia maldestre, les províncies tenen una codi. Barcelona és 08, València 46 i Girona 17. El Loire Atlantique és 44. Per això va crear-se la campanya 44=BZH.
 
Per saber-ne més:
Bretanya reivindica la reunificació des de l’aire. El Bloc de Jordi Vàzquez i Mir
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid