Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Bretanya homenatja Companys en el setantè aniversari de la seva detenció

Més de 200 persones van assistir a l'acte d'homenatge a Lluís Companys a la localitat bretona de La Baule amb motiu del setantè aniversari de la seva detenció per part de la Gestapo. 
El president de Catalunya detingut per els nazis va ser deportat i entregat a la policia franquista per ser executat el 15 d'octubre de 1940. 




Divendres al migdia va tenir lloc a La Baule -Ar Baol en bretó- l'acte d'homenatge a Companys promogut per la Comissió de la Dignitat amb la col.laboració de l'Ajuntament de La Baule i de la delegació del Govern català a l'Estat francès.

13/08/2010 22:55 Drets i Llibertats

L'acte va comptar amb la presència de 200 persones vingudes d'arreu de Catalunya i membres d'entitats nacionalistes i culturals bretones.



L'alcalde de La Baule, Yves Métaireau, va encetar l'acte explicant que la ciutat que ell presideix se sent orgullosa d'haver estat el refugi del president de Catalunya Lluís Companys al qual va definir com a lluitador per la llibertat i la democràcia.

 Seguidament va parlar el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira.



El "Cant dels ocells" va ser interpretat per el violoncelista Cyrile Poulet que també va tocar una suite de Bach.

 Tot seguit es va descobriruna placa commemorativa on és pot llegir el text que recorda, en català i francès, la detenció de Companys.

A la casa del número 5 d'aquest carrer el 13 d'agost de 1940 va ser detingut per la Gestapo el President del Govern de Catalunya Lluís Companys i Jover. Deportat i lliurat a la policia franquista, va ser executat a Barcelona el dia 15 d'octubre de 1940.

Per al portaveu de la Comissió, Josep Cruanyes, l'Estat espanyol menysprea la figura de Companys perquè no ha fet prou per aconseguir la nul·litat del judici.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid