Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació Popular
Tret de sortida a la campanya de vot presencial anticipat al Multireferèndum
15/05/2014 Política
Multireferèndum Multireferèndum

"Les iniciatives legislatives populars, amb referèndum vinculant o en mans del Parlament?", a debat a l’Ateneu Popular de Nou Barris el proper dissabte.  L'acte donarà el tret de sortida a la campanya de vot presencial anticipat que es podrà efectuar en diferents seus de vot arreu de Catalunya fins el 24 de maig.

Aquest serà l’últim dels debats centrals a Barcelona sobre les preguntes que seran sotmeses a referèndum popular el proper 25 de maig. “Les iniciatives legislatives populars, amb referèndum vinculant o en mans del Parlament?” és el títol d’una jornada que moderarà la Itziar Gonzàlez i que comptarà amb la presència de l’Ada Colau (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca), Raimundo Viejo (Artefakte i Universitat de Girona), Isabel Vallet (diputada de la CUP), Gerardo Pisarello (professor de la UB), Gerard Batalla (Som Lo Que Sembrem), Javi Lechón (Auditoria Ciutadana del Deute) i Lourdes Berdié (Xarxa per la Soberania Energètica).

També es vol donar a conèixer els arguments corresponents a una de les preguntes del Multireferèndum del 25 de maig: Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?

Campanya de vot presencial

Després del debat, a partir de les 21:00 hores, es farà l’acte simbòlic d’inici de la campanya de vot presencial que es podrà efectuar en diferents seus de vot arreu del territori des del dia 17 i fins el 24 de maig. Serà un acte lúdico-formatiu en el que s’explicarà com parar una taula de vot el 25 de maig i en el que es convidarà al públic assistent a fer efectiu el seu vot i a donar suport al Multireferèndum amb la col·locació  d’una taula al seu barri, poble o ciutat el mateix 25M. En paral·lel a aquestes activitats es farà un taller de mapes per situar taules de vot i voluntàries a Barcelona.
 

L’acte central de campanya del Multireferèndum finalitzarà amb un sopar popular al bar de l’Ateneu acompanyat d’un cremat i de la música d’en Quim Panyart, que interpretarà fragments de Místero Buffo.
 
Aquest no és l’únic acte que Multireferèndum celebra arreu de Catalunya durant el cap de setmana. El dissabte 17 de maig, Tornabous, es fa el debat central sobre energia, en el marc d'una festa popular al poble. A Lleida la Plataforma en Defensa dels serveis públics que ha plantejat la pregunta local que només es vota a la ciutat de Lleida, també organitza un debat en profunditat sobre l'abastament del servei d'aigua de Lleida el mateix dissabte 17. 

A partir d'aquí s'encara ja la recta final del Multireferèndum, amb l'objectiu de parar moltes taules el 25 de Maig i convertir el país en una gran festa per una democràcia més directa, real i d'arrel. A dia d'avui, més de 200 taules estan ja donades d'alta  a la web, 150 d'elles pel dia 25 i la resta seus de vot anticipat. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid