Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'Expressió
Multireferèndum recorrerà al TS i no es planteja la retirada de la convocatòria

La Junta Electoral Central va prohibir ahir la celebració de la consulta popular ja que "podria influir en els electors i vulnera la Llei electoral"

21/05/2014 Drets i Llibertats

En un comunicat fet públic ahir a darrera hora, Multireferèndum 2014 ha manifestat que recorrerà la prohibició Junta Electoral Central (JEC), mitjançant contenciós administratiu al Tribunal Suprem (TS), alhora que demanarà la suspensió cautelar de la ressolució fins esgotar totes les vies legals possibles.

La nota de premsa puntualitza que "en cap cas ens plantegem la retirada de la convocatòria", ja que entenen que l'acord de la JEC, és un atac a les llibertats de reunió, d'expressió i participació.  També recorda que la Junta Provincial de Girona s'havia ja mostrat favorable a la celebració del multireferèndum, entenent que no afectava al normal desenvolupament de les eleccions i només fixant com a condició l'ubicació de les meses a una distància de 100 metres dels col·legis electorals.

La nota apunta que "la convocatòria de Multireferèndum té un caràcter completament autònom dels comicis eruropeus i no entra en contradicció amb cap dels requisits de la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG)" i assenyala  que el multireferèndum "en cap cas pretén influir en el sentit del vot dels electors, ni intervé sobre el procés electoral de cap manera, ni tampoc té com objectiu impedir el lliure accés dels votants als col·legis electorals, al contrari és una crida a la participació ciutadana perquè expressi voluntats directes i no relacionades amb l'elecció de càrrecs electes".

Prohibició del Multireferèndum

La JEC considera que instal·lar taules de votació en diferents municipis de Catalunya a les proximitats dels col·legis electorals, com pretén fer el multireferèndum, el dia de la votació de les eleccions al Parlament Europeu per plantejar preguntes com les anunciades "constitueix una activitat de naturalesa política susceptible d'exercir influència als electors" i que "afecta els principis de reflexió i regularitat que han de presidir l'acte de votació" i que, per tant, és "contrària al que disposen els articles 53 i 93 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General".

Segons la resolució de la JEC, per adoptar aquest criteri els membres han tingut en compte el fet que "un dels convocants sigui un partit polític amb representació al Parlament de Catalunya" -en referència a la CUP-, que malgrat que "legítimament ha optat per no presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu" no pot "esquivar la prohibició absoluta de realitzar cap acte de campanya o propaganda electoral" el dia de la votació.

El multireferèndum té el suport de més de 40 col·lectius i entitats catalanes, s'han inscrit 304 meses per la seva celebració i té com objectiu consultar els ciutadans sobre els transgènics, el deute públic, la sobirania energètica i la Llei d'ILP. A més, els ciutadans del Tarragonès, l'Alt i el Baix Camp podran respondre sobre BCN World; els de la Selva, el Pla de l'Estany, el Gironès, l'Alt i el Baix Empordà sobre la MAT, i els de la ciutat de Lleida sobre la gestió del servei d'abastament d'aigua.


 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid