Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
Gran mobilització a Lleida en defensa de la sanitat pública

Centenars de manifestants per la sanitat pública reclamen a Lleida la paralització del projecte del Departament de Salut de crear un nou ens per fusionar els diferents centres de salut i perquè la fusió es faci dins de l'Institut Català de la Salut

27/04/2014 Salut

Avui s'ha portat a terme aquesta important mobilització contra la unificació de la sanitat a la demarcació de Lleida, que ha ha culminat en una manifestació de treballadors i usuaris a la capital de Ponent.

Les mobilitzacions prèvies a aquesta manifestació van consistir en assemblees i actes com la 5a casserolada per una sanitat 100% pública i contra el projecte de nou ens sanitari.

La manifestació convocada per l'anomenada Marea Blanca, l'Assemblea d'Usuaris i Treballadors en defensa de la Sanitat Pública, ha reclamat de nou la paralització del projecte perquè temen una "privatització encoberta." Un dels motius d'aquesta resposta ciutadana és són els acords de Govern del passat 25 de febrer, que contenen un text preveu la unificació en un termini de sis mesos dels dos hospitals de Lleida, de l'hospital de Tremp, de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, així com dels diferents centres d'atenció primària de les comarques de Ponent.

El moviment de la Marea Blanca s'ha anat teixint durant mesos a través d'assemblees que es realitzen a la plaça Ricard Vinyes de Lleida, tots els dimecrs, i que enllacen amb altres reivindicacions relacionades amb Salut. Unes reivindicacions que s'han estès a altres poblacions de Ponent, com Balaguer i Tàrrega.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid