Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ruptura democràtica
David Fernández: "Catalans, catalanes... la transició ha mort"

Amb aquesta afirmació categòrica ha començat, el diputat de la CUP-AE,  la seva valoració del debat al Congrés espanyol

08/04/2014 Política
David Fernández David Fernández

El diputat de la CUP-AE David Fernàndez ha comparegut aquesta tarda des del Parlament de Catalunya per valorar el debat al congrés espanyol sobre el referèndum a Catalunya. Fernàndez ha començat la seva intervenció amb un categòric "Catalans, catalanes... la transició ha mort".

El diputat de l'esquerra independentista, que va optar per no viatjar a Madrid, ha prosseguit assegurant que "tot era sabut; la crònica d'una mort anunciada, d'un bloqueig persistent, del viatge enlloc al no-res i del ramal obsolet d'un vial inexistent. Tot plegat en un context de fi de cicle, d'esgotament de règim i d'anomalia democràtica" on l'Estat espanyol ha optat per "dimitir, desistir i d'inhibir-se de la democràcia", "precipitant i convertint la consulta per la independència en una consulta per la mera democràcia".

Fernàndez ha assegurat que "el búnker avui ha palesat la seva incapacitat d'escoltar i l'absència absoluta de voluntat resolutiva, mentre per contra la majoria política i social traslladava un cop més, un cop més encara, el certificat de defunció de la transició, és a dir, de la reforma impune del franquisme i de la còrrua d'hipoteques, renúncies i fraus sobre les que es va sustentar."

El diputat ha definit de "debat en blanc i negre" el que s'estava produint a Madrid, "discurs decimonònic, des del corpus ideològic de l'espanyolisme i de la dictadura franquista “unidad de destino en lo universal”, fonamentat en la imposició, la negació i l'autoritarisme. Per contra, aquest poble reclama un esquema resolutiu basat en la democràcia, la sobirania i l'autodeterminació”. David Fernàndez ha acabat afirmant que el no previst no condiciona la opció per la llibertat i que “aquí no hi ha cap moral d'esclau, només l'ètica d'un poble lliure.”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid