Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Acte a Molins: Contra Suárez i el mite de la transició modèlica

Dilluns es realitzarà un acte a Molins de Rei amb el títol "Contra Suárez i el mite de la transició modèlica", i amb l'apunt d'homenatge "En memòria dels qui van lluitar pels drets socials i nacionals" Es realitzarà la projecció del documental: "Llavors de llibertat. Cala i la generació oblidada"

03/04/2014 Memòria històrica

A l'acte hi participaran l'Agustí Barrera, historiador i militant independentista durant la Transició, i col·laborador habitual de Llibertat.cat; Blanca Serra,  historiadora i militant independentista durant la Transició; i David Andreu i Josep Sabaté, autors del documental sobre el "Cala."

L'acte s'iniciarà a les 19,30h a l'Ateneu Mulei de Molins de Rei.

"Llavors de llibertat" com a resposta a la falsa Transicó "modèlica"

El documental, de 65 minuts de durada, és recorregut per l’independentisme seguint la vida de Josep de Calassanç Serra i Puig "Cala."

"Llavors de llibertat" fa un viatge per la història de l’independentisme català, arrencant a l’agitada Barcelona dels setanta i passant per la fundació del PSAN, la propaganda clandestina, les darreres execucions del franquisme i, més tard, la creació del Comitè català contra la Constitució Espanyola o la fundació de Terra Lliure. El documental acaba a la Catalunya Nord, on es refugia el Cala a partir de l’any 79 i esdevé un puntal d’iniciatives com l’escola i la ràdio Arrels, el Casal de Perpinyà o Aire Nou de Baó.

Al documental s’entrevisten persones com Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset, Josep Vidal, Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi. El documental és obra de David Andreu i Josep Sabaté, amb una excel·lent banda sonora de Marcel Casellas


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid