Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rebuig al feixisme
Endavant-OSAN rebutja dedicar una carrer a Adolfo Suárez a Gandia
03/04/2014 Drets i Llibertats
Endavant-OSAN Endavant-OSAN

Endavant-OSAN a la Safor ha volgut expressar el seu rebuig a la intenció de la corporació municipal de Gandia, dirigida pel PP, de dedicar un carrer a l'ex-president espanyol Adolfo Suárez. L'organització independentista ha argumentat que no se li pot dedicar cap carrer pel seu passat franquista, com també que la "reivindicació de la seua figura per part del PP i del PSOE deixa ben clar quina és la solució política a la crisi del capital actual que totes partim", per finalitzar que des de l'organització no estan disposats a acceptar una "nova transició política en mans dels culpables directes de la pobresa de les famílies, de la depredació del mediambient i de la repressió política."

A continuació reproduïm el comunicat d'Endavant-OSAN de la Safor:

No volem cap carrer dedicat a Adolfo Suárez!

Davant la iniciativa del govern de la ciutat de Gandia de dedicar un carrer a Adolfo Suárez, Endavant-la Safor, vol expressar el seu absolut rebuig per les següents causes.

Adolfo Suárez representà el millor exemple de falangista i franquista que se n’aprofità de la situació imparable d’obertura del règim franquista cap a estructures polítiques més tolerades des d’Europa (monarquia parlamentària).

Procurador a Corts i Governador Civil de Segòvia, el seu paper destacat en el darrer franquisme palesa la funció que estava predestinat a acomplir: trànsit a una democràcia militarment vigilada. Fou responsable dels Pactes de la Moncloa que ens han abocat a un seguit de depressions socials criminals. El seu partit, la UCD és culpable d’una persecució ferotge del valencià i de limitar, encara més, l’estatut d’autonomia.

La reivindicació de la seua figura per part del PP i del PSOE deixa ben clar quina és la solució política a la crisi del capital actual que totes partim: pactar amb els culpables de la mateixa.

Des d’Endavant-la Safor, no estem disposats a acceptar una nova transició política en mans dels culpables directes de la pobresa de les famílies, de la depredació del medi ambient i de la repressió política.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid