Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Compromís vol una avinguda d'Adolfo Suárez a Paterna
28/03/2014 Drets i Llibertats

El portaveu municipal de Compromís per Paterna (Horta Oest), Juanma Ramón, va explicar ahir que “davant la proposta feta hui per l’alcalde, per boca d’UPyD, per a posar el nom d’un carrer a Adolfo Suárez, sense determinar ni on ni quan, el seu grup ha fet una esmena per a proposar que el nom de l’expresident substituisca al del ministre franquista, Vicente Mortes Alfonso, en l’avinguda que fins ara duu el seu nom”. Cal recordar que UPyD no té representació a l'Ajuntament de Paterna.

També va fer palés que des del seu grup s'ha denunciat “Des de Compromís ja hem denunciat reiteradament !que la presència del nom d’un ministre franquista en l’avinguda principal de Paterna constitueix un flagrant incompliment de l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica, donat que és una ‘evident menció conmemorativa d’exaltació personal d’un ministre participant en la repressió de la dictadura franquista’, i que segons la mateixa llei les administracions públiques están obligades a retirar”, tot sense tindre en compte el passat, igualment franquista de l'expresident espanyol Adolfo Suárez.

Tot i que finalment, es realitzarà una consulta a la ciutadania que proposarà l'alcalde, tot i que des de les files de Compromís no veuen el per què, ja que segons la coalició "és una consulta inútil perquè es tracta de complir la llei".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid