Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP es desmarca del reconeixement del ple de Girona a Suárez

Per contra, la formació s’adhereix a l’acció de record de Modest Prats

31/03/2014 Política
El grup municipal de la CUP s’ha desmarcat del text que aquest vespre llegirà l’alcalde a l’inici del ple en reconeixement a la figura d’Adolfo Suárez. La formació, que fa una lectura crítica del paper històric de l’expresident espanyol, ha recordat que Suárez va ocupar càrrecs d’alta responsabilitat durant el franquisme i que no va ser processat per aquest fet. La formació també ha destacat que la transició postfranquista, en contra del que diu la versió oficial, “va tenir un alt cost per a les classes populars, i va resultar ser un frau a les expectatives democràtiques i d’autodeterminació del poble català”.

Per contra, la CUP s’ha adherit de forma incondicional a l’acció prevista també en l’inici de la sessió plenària en record del lingüista, pensador i professor Modest Prats, que es va morir dissabte passat als 77 anys. La formació ha destacat la seva vàlua humana i la seva aportació en el camp del pensament i la història de la llengua catalana, i ha reivindicat la necessitat de difondre la seva figura i obra. Aquest matí el regidor gironí Jordi Navarro ha assistit al seu enterrament en representació de la CUP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid