Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MAT
Tres activistes contraris a la línia MAT seran jutjats

La repressió contra els opositors de la línia de Molt Alta Tensió contínua. Aquest proper dimarts 4 de febrer, a les 9:50 als Jutjats de Girona, es celebrarà un judici de faltes contra tres joves vinculats al moviment d’oposició a la línia

03/02/2014 Territori

Des de l’assemblea No a la MAT Girona, es denuncia la reiterada repressió que han patit els opositors a la línia, aquests darrers mesos en que s’ha revifat la lluita contra la MAT, a causa de la imminència de les expropiacions forçoses a les quals s’han vist sotmesos els propietaris afectats pel traçat de la línia. Recuperant el fil conductor del que ja són més de 15 anys de lluita, l’Assemblea i Plataforma No a la MAT, ha protagonitzat noves protestes i accions en defensa del territori amb la finalitat d’aturar aquesta infraestructura tant perjudicial pel medi ambient, i que es troba ara mateix en la seva darrera fase (pel que fa la línia de Bescanó – St. Llogaia).

Aquest dimarts els opositors a la MAT s'enfronten, al primer judici, tot i que estan oberts nombrosos procediments com  els dels ocupants del bosc de Sant Hilari el 2009, les persones que participaven a la resistència de Mas Castelló i les participants de la última acció a Fellines aquest gener, entre d’altres acusacions. Des de l'assemblea No a la MAT entenen aquest judici com un intent de desmobilitzar unes accions i protestes d’oposició totalment legítimes i acusen als mossos d’esquadra“d’engreixar” els seus atestats policials per tal d’encabir a persones actives en la lluita contra la MAT, produint-se d’aquesta manera, una autèntica persecució i assetjament policial. No a la MAT afirma  que aquesta és "l’estratègia d’un govern que permet a una empresa del lobby energètic com REE explotar al territori per obtenir un sucós benefici. Evidenciant amb aquesta complicitat, la connexió governamental amb les empreses del lobby privat."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid