Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
Molt bona acollida a Mataró de la campanya per la sanitat pública

La CUP està repartint amb molt bona acollida la publicació “Per una sanitat pública, universal i de qualitat” als centres sanitaris de la ciutat i a l’estació de trens

20/02/2014 Salut
La publicació ?Per una sanitat pública, universal i de qualitat? La publicació ?Per una sanitat pública, universal i de qualitat?

A Mataró, s’han repartit revistes a l’estació de trens, al CAP El Maresme (especialistes del Camí del Mig), al CAP Centre (antic Hospital de Sant Jaume), al CAP Cirera-Molins, al CAP La Llàntia, a l’Hospital de Mataró, i avui al CAP Rocafonda.

La publicació especial explica que privatitzar la sanitat pública és robar. La inversió pública catalana en sanitat per habitant és inferior a la mitjana estatal. La reducció de la despesa pública s’ha notat en la qualitat mèdica.

Les retallades en sanitat s’han convertit en un gran negoci per a les asseguradores privades que han augmentat el nombre de clients (aquells qui s’ho poden pagar).

Boi Ruiz, Conseller de sanitat de la Generalitat de Catalunya era el Director General i president de la patronal privada d’hospitals, amb el nefast sitema “portes giratòries”.

L’opacitat defineix cada cop més el funcionament del nostre sistema sanitari: en els comptes, els càrrecs i sous, en l’entramat d’empreses privades que s’aprofiten dels recursos públics, i també en les llistes d’espera.

A l’hora de demanar visita, l’administració utulitza la fórmula “ja et trucarem”: és una manera de maquillar les llistes d’espera tant dels processos quirúrgics com les proves diagnòstiques o visites a especialistes.

Les xifres oficials d’eficiència i bona gestió sanitària estan falsificades per maquillar l’efecte de les retallades. Per això des de la CUP impulsem la campanya: NO MARXIS SENSE HORA.

Si no et donen hora, pots demanar un justificant on es comprometin a donar-te hora en un termini d’una setmana.. Si no et donen el justificant, pots presentar una reclamació al servei d’atenció a l’usuari.

Aquest cap de setmana la CUP organitza a nivell nacional les Jornades per construir una sanitat pública als Països Catalans. Aquesta jornada, dissabte 22 de febrer de 10 del matí a 8 del vespre a les Cotxeres de Sants de Barcelona, és un espai per compartir les diferents lluites en l’àmbit sanitari.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid