Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Un miler de persones es manifesten a Reus en defensa de la sanitat pública

Segons David Vidal, “l’aparició d’aquests documents demostren el que la CUP va fer arribar a fiscalia fa dos anys: darrere dels fets de Reus hi ha una xarxa d’alts càrrecs i directius de la sanitat pública catalana, que han fet d’aquesta el seu negoci”.

14/12/2013 Salut

Un miler de persones s’han manifestat aquest vespre a Reus, en defensa de la sanitat pública i en contra de la “conxorxa sanitària catalana que ha convertit la sanitat en el seu negoci”. El regidor de la CUP de Reus, David Vidal, ha anunciat que l’acusació popular demanarà al jutge del Cas Cirurgia que cridi a declarar a Marina Geli (PSC), Oriol Pujol i Jordi Baiget (CiU).

La crida realitzada per una cinquantena d’associacions, sindicats i organitzacions que s’han sumat a l’acusació popular als casos judicials que investiguen presumptes irregularitats en l’àmbit sanitari.

Abans d’iniciar la marxa, el regidor de la CUP de Reus David Vidal ha anunciat, que arran del darrer auto del jutge que instrueix el Cas Cirurgia, demanarà al jutge que cridi a declarar a Marina Geli (PSC), Oriol Pujol i Jordi Baiget (CiU), a més de tots els advocats i assessors que surten mencionats en els papers que la Guardia Civil va incautar a Carles Manté.

Segons David Vidal, “l’aparició d’aquests documents demostren el que la CUP va fer arribar a fiscalia fa dos anys: darrere dels fets de Reus hi ha una xarxa d’alts càrrecs i directius de la sanitat pública catalana, que han fet d’aquesta el seu negoci”.

Per aquest motiu, també, l’origen de moltes de la cinquantena d’entitats convocants de la marxa d’avui provenen de centres sanitaris d’arreu de Catalunya, així com la presència de sindicats a nivell català com Metges de Catalunya, CGT, CATAC-CTS/ IAC, CoBas o la COS.

Les mil persones que han participat en la manifestació d’avui, sota el lema “La sanitat no ha de ser un negoci” han transcorregut pels carrers cèntrics de la capital del Baix Camp, a ritme de consignes com ara “Fora la màfia de la sanitat!”, “Privatitzar la sanitat, és assassinat”, “Volem més bates i menys corbates!” o “Sanitat universal, pública i de qualitat”.

En arribar al limitat espai que l’Ajuntament ha cedit als organitzadors de la marxa, representants de treballadores, usuàries i periodistes han intervingut en diferents parlaments. Un treballador de la sanitat públic provinent de les Terres de l’Ebre, ha denunciat l’opacitat de SAGESSA i dels responsables polítics de les Terres de l’Ebre; una representant de la Plataforma Can Ruti diu Prou! de Badalona, ha posat sobre la taula que “el robatori de la sanitat que s’ha fet a Reus es pot trobar arreu dels hospitals de tot Catalunya”; Pep Cabayol de l’ONG Solidaritat i Comunicació (Sicom) ha denunciat que totes les lluites socials i pels serveis públics estan entrellaçades, i ha posat com a exemple el desnonament del Bloc de Salt (el Gironès) com un atac a la salut pública a les 9 famílies que s’han quedat al carrer; i Marta Sibina, de la Revista Cafè amb Llet, ha tancat el torn de parlaments, amb la lectura del manifest subscrit per la cinquantena d’entitats promotores de la manifestació.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid