Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Nou projecte per publicar les memòries de l'independentista Àlvar Valls

Un nou projecte de TotSuma per publicar les memòries d'Àlvar Valls, que va viure exiliat i refugiat des de 1977. El militant independentista, poeta i periodista explica en el seu llibre molts episodis de la Transició catalana i sobre l'independentisme del FNC

27/01/2014 Política

El projecte de TotSuma té com a objectiu fer possible la publicació les memòries d'Àlvar Valls, el llibre Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998). Aquest militant destacat del FNC i que fou membre d'EPOCA, a part de corrector a diverses publicacions i llibres, com Serra d'Or, explica a les seves memòries molts fets sobre la repressió i la persecució de l'independentisme, els pactes de la Transció, l'exili i episodis de la seva trajectòria com a militant i com a exiliat a París i refugiat a Andorra des de 1977.

 El llibre, tal i com s'ha anunciat, segueix un fil autobiogràfic de l’autor, narrats per un testimoni de primera mà, sobre els convulsos anys del final del franquisme i el començament de la Transició, l’acció unitària dels partits democràtics clandestins i la lluita particular de l’independentisme, el pas de l’acció política a la lluita armada, la quotidianitat dels militants armats alliberats, la detenció i l’empresonament de l’autor i, més tard, el seu llarg exili de vint anys. 

Està escrit amb un aire de novel·la, però amb tots els personatges i les situacions reals. Per això el llibre és una aportació a la memòria històrica en forma d’una minuciosa crònica en la qual s’expliquen per primera vegada alguns fets i circumstàncies poc o gens divulgats que ajuden a fer conèixer la lluita d’aquells catalans i catalanes que fa 40 anys ja lluitaven per la independència.

El llibre, d'unes 400 pàgines i amb il·lustracions documentals, contindrà dos textos introductoris: un de Miquel Sellarès, company de l’autor en la lluita unitària antifranquista, i un altre de Carles Sastre, company de l’autor al Front Nacional de Catalunya i a EPOCA i posteriorment membre de Terra Lliure. També recollirà un annex amb deu retrats literaris d’antics companys i un índex de noms citats amb més de 500 entrades. L’edició anirà a càrrec d’una editorial comercial.

Els enllaços a la Introducció, al Sumari i a l’Índex de noms ofereixen una idea del contingut d'aquest llibre, que apareix com imprescindible per entendre moltes claus de l'anomenada Transició als Països Catalans, i concretament de l'experiència d'EPOCA.

Recompenses del projecte

En aquest projecte de micromecenatge s’ofereixen com a recompenses diferents opcions, segons d’aportació. Entre aquestes recompenses destaca l'edició fascímil del poemari Crit, "un llibre mític", un recull de 33 poemes socials i reivindicatius, escrits en la seva majoria a la presó Model de Barcelona el 1977, editats per primera vegada pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) el 1980, i amb un pròleg/poema de Manuel de Pedrolo i el dibuix de la portada del també represaliat independentista Manuel Viusà. 

Altres recompenses són el poema visual del dissenyador gràfic lleidatà Pau Llop fet sobre uns versos d’Àlvar Valls i de 40 x 50 cm vertical; i una serigrafia de l’il·lustrador i fotoperiodista Jordi Borràs amb el poema “Clam” de l'autor, de 29,7 x 42 cm vertical. Totes dues obres amb una edició exclusiva de 20 exemplars numerats.

La recompensa principal és el llibre que farà possible aquest projectre, Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998). Però també es preveu que els noms dels sumadors apareguin en els agraïments del llibre, així com la dedicatòria el llibre a aquells sumadors que ho demanin expressament.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid