Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
La policia espanyola demana informació sobre la caixa de resistència dels docents a la seu de l'OCB

L'Assembla de Docents manifesta que "tota la informació s'ha lliurat d'acord amb la transparència amb què hem funcionat fins ara".

18/12/2013 Educació

Tres agents de paisà de la Policia Nacional espanyola han vistat aquest matí la seu de l'Obra Cultural Balear (OCB), on han reclamat informació detallada sobre tots els moviments del compte corrent de la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents per la vaga de mestres i professors. En un comunicat, l'Assemblea de docents assegura que ha lliurat "tota la informació que han sol·licitat" perquè "no hi ha res a ocultar".

La visita dels agents s'ha produït arran de la denúncia de la Fundación Círculo Balear per un presumpte delicte de falsedat documental comès en la gestió de la caixa de resistència. La denúncia de l'entitat espanyolista es produí a principis de desembre i la policia ja ha posat en marxa la investigació.

L’Obra Cultural Balear ha reaccionat a això mitjançant un comunicat, on han afirmat que han facilitat als funcionaris tota la informació requerida, "en coherència amb l'actuació transparent" que han duit a terme durant els seus més de 50 anys d’existència.

L'entitat cultural defensa que "hem gestionat amb total transparència i pulcritud" la caixa de resistència de suport a la vaga dels docents, ja que han disposat d’"assessors qualificats" per fer-ho, apunten, a la vegada que lamenten que "es faci perdre el temps a les forces de seguretat, jutges i fiscals, i que es tudin recursos públics per intentar embrutar la imatge de l’OCB i castigar el professorat que ha exercit el dret democràtic a fer vaga".

"Malbaratament de diners públics per denúncies que mai arriben enlloc"

Per la seva banda, l'Assemblea de docents ha manifestat que s'ha lliurat tota la informació d'acord amb la transparència amb què hem funcionat fins ara. Ara bé remarca que "és ben trist comprovar com no només la Conselleria d'Educació, sinó també altres estructures de l'Estat, ballen al so de grupúsculs minoritaris d'ultradreta com el Círculo Balear i es tuden recursos públics per investigar les paranoies d'un personatge que no fa res més que posar denúncies que mai arriben enlloc".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid