Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'ANC, Òmnium i l'AMI valoren positivament la pregunta i anuncien treballar pel “sí i el sí”

Segons Carme Forcadell "El 9 de novembre del 2014 serà el símbol de la nostra llibertat"

12/12/2013 Política

El Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han valorat molt positivament l'acord presentat avui pel conjunt de forces parlamentàries favorables a l'exercici del dret a decidir.

Durant una roda de premsa realitzada aquesta tarda les tres entitats reafirmen el seu compromís per defensar la votació de la consulta sobre la independència fixada per al 9 de novembre del 2014 i portar fins al final el procés democràtic d'autodeterminació català.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha dit que el CP de l’entitat ha valorat “positivament” la pregunta i la data de la consulta, especialment perquè pregunta explícitament per la independència i se celebra el 2014, fets que l’ANC considerava “irrenunciables”. Forcadell ha destacat també que “les forces polítiques hagin arribat a un acord, i que s’hagi produït abans d’exhaurir el termini fixat”.

La presidenta de l’Assemblea també ha assenyalat que amb l’acord consolida i amplia la majoria que va votar a favor de la Declaració de Sobirania del passat 23 de gener. Malgrat tot, Forcadell també ha dit que “hauríem preferit una pregunta més senzilla i més clara”, i que l’anunci es valorarà definitivament al Secretariat Nacional que se celebrarà aquest dissabte.

També ha recordat que el 9 de novembre del 2014 serà el 25è aniversari de la caiguda del Mur de Berlin, i ha dit que aquesta data serà “el símbol de la nostra llibertat”, data que coincideix . Finalment, ha destacat que l’Assemblea sempre treballa pel sí, positivament, i que a partir d’ara ho farà pel “sí i el sí”.

Òmnium i AMI

Per la seva banda Vila d'Abadal ha declarat que "El procés segueix. I tots patíem per si no arribava aquest moment." El president ha estat a l'alçada. I ho ha fet en el temps i amb la pregunta adequada." Per al portaveu de l'AMI ara "hem de treballar pel doble sí. Perquè aquesta serà la victòria del nostre poble."

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha exposat que "El dia 9 de novembre serà un dic de victòria per a nosaltres. Estem a prop de ser un país normal. El camí el fem des de la societat civil." També ha reivindicat el paper de les organitzacions i de l'organització dels darrers Onze de Setembre, especialment de la Via Catalana.

Valora
Vídeos
La pel·lícula de Via Catalana: Molt aviat!

L'ANC avança les primeres imatges de la pel•lícula oficial de la Via Catalana

Assemblea Nacional Catalana: "Junts ho farem possible"
Assemblea ANC - Girona - 11s2013 Cadena Humana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid