Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'AMI partidària d'una declaració unilateral per la Independència si Espanya prohibeix la consulta

L'Associació convida als municipis adherits a pagar els impostos recaptats a l'Agència Catalana Tributària en lloc de fer-ho a Espanya

16/04/2013 Política
Encetar el camí de la desobediència cap a la ruptura Encetar el camí de la desobediència cap a la ruptura

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va afirmar ahir que donarà suport a una declaració unilateral d'independència si l'Estat prohibeix la consulta. D'aquesta manera, l'entitat es desmarca del pronunciament que va fer diumenge el president del Govern, Artur Mas, que va descartar aquesta declaració unilateral per "poc democràtica".

El president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, considera que cal negociar amb l'Estat per aconseguir que autoritzin la consulta i fer-la "quant més aviat millor". Ara bé, també ha avançat que si l'estat espanyol no la deixa celebrar caldrà buscar "altres opcions", com aquesta declaració unilateral.

"L'AMI veu possible i recolzarà clarament una declaració unilateral d'independència si s'han esgotat totes les vies". Són paraules del president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que ha estat contundent a l'hora de respondre quin seria el posicionament de l'associació davant una hipotètica declaració unilateral d'independència.

Crida a pagar els impostos a l'Agència Catalana Tributària

La Comissió Executiva de l’AMI, es va reunir ahir a Olot, va convidat els seus adherits a pagar els impostos recaptats a la Hisenda catalana en lloc de fer-ho a Espanya. La mesura es començarà a aplicar de forma gradual aquest mateix dijous amb 11 ajuntaments, com informava ahir Llibertat.cat,  fins arribar a un centenar, al mes de juliol i tota la resta, a la tardor.  Actualment, l’AMI està formada per 701 entitats municipalistes, entre municipis, diputacions i altres ens locals.

El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, va explicar que aquests diners recaptats per la Generalitat a través dels ajuntaments seran enviats a Madrid igualment, però “així coneixerem exactament el volum de diners que generen els nostres impostos i que se’n van a Madrid”. L’AMI vol donar exemple d’aquesta mesura a empresaris i ciutadans de Catalunya perquè ho facin també pel seu compte.

A la mateixa reunió es va aprovar, per una banda, instar la supressió de les quatre subdelegacions del Govern central que hi ha Catalunya i, per l’altra, demanar a la delegada del Govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que retiri els procediments contenciosos-administratius que ha presentat contra diversos ajuntaments per no exhibir la bandera espanyola a les seves façanes o per declarar-se territoris catalans lliures i sobirans. La junta directiva explicarà aquests acords avui al president, Artur Mas, que els rebrà en audiència oficial.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid