Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
L'associacionisme cultural es compromet a "generar un clima d'opinió favorable" a la consulta
07/03/2013 Cultura

Castellers, geganters, cantaires, trabucaires, sardanistes, pessebristes, puntaires, diables, catifaires... Fins a una vintena de federacions de cultura popular del país, mitjançant la confederació Ens de l'Associacionisme Cultural Català, beneeixen un manifest (pdf) en què expressen el compromís de "contribuir a generar un clima d'opinió a favor el dret de decidir" i a "fer pedagogia al conjunt de la ciutadania tot fomentant actituds obertes, participatives, socialment integradores i individualment respectuoses durant el procés cap el camí del dret a decidir", segons informa Nació Digital

El manifest, ratificat durant l'assemblea general de l'entitat, afirma que "els ciutadans s'han de poder pronunciar lliurament amb tot allò que afecta a la seva vida col·lectiva", que "el dret a decidir representa una pràctica cívica i democràtica i com a tal en reclamem el lliure exercici" i que "el poble català té tot el dret democràtic a decidir el seu futur, des d’una actitud dialogant, però ferma, pacífica i amb respecte a les diferents opcions".

Un cop aprovat el text, des de l'Ens no es descarta que d'altres associacions de cultura popular decideixin sumar-se.

Les entitats de cultura popular que integren l'Ens i que, per tant, han beneït el manifest són: la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC), l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Federació Sardanista de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Federació de Cors de Clavé, el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, la Federació Catalana de Pessebristes, ADIFOLK, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Federació Catalana de Catifaires, la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella-La Casa dels Entremesos i l'Associació Catalana de Puntaires.

També són membres de l'Ens la lògia Gran Orient de Catalunya, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Fundació Paco Candel i el Moviment Laic i Progressista, entre d'altres federacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid