Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga Indefinida
L'Assemblea de Docents condemna els intents de criminalització dels estudiants durant la vaga

Denuncia que la Policia espanyolal ha seguit una estratègia de persecució cap als estudiants amb episodis de violència que en "cap cas estan justificats" per tal d'espantar-los i criminalitzar la vaga.

23/09/2013 Drets i Llibertats
Un dels joves colpejats per la policia espanyola Un dels joves colpejats per la policia espanyola | Autor: Rubén Ilich

L'Assemblea de Docents de les Illes ha condemnat, mitjançant un comunicat, "els intents de criminalització dels estudiants durant la vaga" i la violència, "tant física com mediàtica", que s'ha exercit en contra seva.

L'assemblea vol deixar clar el "rebuig a l'estratègia repressiva que s'està utilitzant contra el col·lectiu d'estudiants que durant aquests dies de vaga participa activament de piquets informatius amb l'objectiu de fer sentir la seva veu". Apunten que "la Policia Nacional ha seguit una estratègia de persecució cap als estudiants, amb nombroses identificacions i episodis de violència que en cap cas estan justificats" per tal d'espantar-los i criminalitzar la vaga.

També denuncien públicament les mentides que la Consellera Camps va pronunciar dins el Parlament, sense aportar cap tipus de proves, així com la reproducció esbiaixada dels fets en alguns mitjans amb la clara intenció d'oferir una imatge violenta de les protestes i se solidaritzen amb els joves i les seves famílies. El comunicat remarca que les protestes, fins ara, "han estat absolutament pacífiques" i que volen que continuïn així.

Violència policial

Recordem que dilluns passat que es va iniciar la vaga indefinida, la policia va identificar i escorcollar tres joves i en va amenaçar un durant els piquets del matí als instituts. Quan un grup de 15 joves es dirigia a la concentració de les 12 al Consolat de Mar de Palma, dues unitats de la policia espanyola i una tercera de paisà, els van retenir sense previ avís.

Els agents van identificar i escorcollar els joves. Hi va haver moments de tensió quan els agents van obligar a esborrar el material audiovisual de diverses càmeres.

A l'endemà,  la persecució va continuat. La policia espanyola va aturar un piquet i va retenir 40 joves. Almenys un d'ells va resultar ferit.

Sis estudiants més van estar emmanillats i amenaçats amb ser detinguts durant una estona a la zona del Corte Inglés. Al cap d'una estona, però, va arribar una ambulància, un equip de televisió i un grup de pares i professors que van començar a protestar per l'actuació dels agents fins que finalment van deixar anar els joves emmanillats.

Relat d'un dels pares

Un dels pares del menors va relatar en una carta el que ha viscut el seu fill de 17 anys i els companys quan es dirigen a la concentració. A l’altura dels grans magatzems, uns furgons policials es va aturar i van baixar policies nacionals porra en mà.

L'home va assegurar que sense donar cap tipus d’explicació els han assaltat: "Amb empentes i amenaces de colpejar-los si no feien els que els manaven, els han posat violentament contra la paret (a un d’ells li han tirat el berenar a terra d’una manotada). Els van prendre les motxilles i telèfons mòbils, i els han retès la documentació més d’una hora, negant-los la possibilitat de comunicar-se amb les seves famílies".

A més, afegeix, "quan els joves xerraven en català, els menyspreaven i els obligaven a xerrar en castellà". El pare de la víctima desconeix els motius de l'actuació policial, que considerava abusiva, i va assegurar que hi ha joves que presenten marques físiques a causa de les agressions. Segons diu, els agents duien tots el número identificatiu amagat.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària van denuncier que la policia espanyola pretén, amb aquesta actitud, "crear un ambient de por i control als vaguistes".

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid