Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Criminalitazció
Intent de criminalitzar a l'Assemblea de docents de les Illes

Per l'edició d'un vídeo on s’expressa la violència contra el món educatiu, que representa cada retall patit a cop de decret amb una galtada. El govern ho utilitza com a una apologia a violència de gènere.

28/06/2013 Educació

L'Assemblea de Docents, el sindicat STEI INTERSINDICAL i concretament des de la Secretaria de la Dona han denunciat aquesta tarda la manipulació sobre la violència de gènere que s’està gestant entre l’Institut de Política Familiar i la connivència de l’Institut Balear de la Dona (IBD), tot això per arribar, amb aquesta “excusa” a criminalitzar el món de la docència.

Tot comença amb un vídeo on s’expressa la violència contra el món educatiu, que representa cada retall patit a cop de decret amb una galtada.

Si qualcú mira bé el vídeo, veurà que les galtades són d’homes a homes, de dones a dones, d’homes a dones i de dones a homes; totes elles compten 33 i d’elles només són 2 les que són d’homes a dones. Més repartides, impossible.

El context del vídeo és una simulació que, precisament, vol denunciar la violència exercida contra aquest col·lectiu i ho fa de manera clara i contundent.

L’IBD ha dirigit una carta als sindicats de l’ensenyament en la qual exigeix que es retiri o es modifiqui el contingut del vídeo elaborat per l’Assemblea de Docents, no per cap sindicat, amb una argumentació jurídica ajustada a la legislació i recordant la finalitat de l’IBD en la protecció dels drets de la dona... Tot això està molt bé, sempre que la institució apliqui a totes les seves polítiques i actuacions la mateixa línia.

En el document enviat a la seu de l’STEI, esmenta diferents articles extrets de diverses lleis, com el de la “coeducació”, però no diu res de la subvenció amb doblers públics de les escoles del Parc Bit que separen nines de nins: no deu ser aquest el model de coeducació del que parlen. Aquest Institut tampoc fa complir la llei d’educació actual, la LOE, que diu que hi ha d’haver una persona en el Consell escolar de cada centre responsable de temes d’igualtat.

En els darrers temps, els retalls en temes d’ajuda a les dones maltractades, també han estat importants i el funcionament de l’Institut fins fa molt poc, s’ha alentit fins a extrems insospitats.

Vist tot això,  l’STEI INTERSINDICAL  ha demanat  la mateixa contundència i celeritat en la aplicació de les lleis que tenen a veure amb la igualtat principalment en el món educatiu, lloc on vertaderament es pot treballar per a la igualtat entre dones i homes.

Projecció del vídeo

El Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents de les Illes va editar aquest vídeo vídeo per animar als docents a secundar la vaga indefinida i a assistir a l'acte de presentació que es realitzà al Teatre Municipal de Manacor el passat dimecres 26 de juny.

El vídeo vol mostrar que les mesures i accions que s'han dut a terme contra l'educació pública i contra les condicions laborals dels docents durant els tres darrers anys són agressions que, per acumulació, ja han arribat a una situació límit. Per il·lustrar-ho el vídeo alterna les imatges de bufetades del cinema clàssic amb les mesures, decrets i lleis que s'han anat aprovant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid