Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP valora positivament la detenció de tres persones relacionades amb el “Cas Shirota”

La Guàrdia Civil va detenir ahir a l'exrector de la URV Lluís Arola, el president de Morella Nuts, Joaquim Maria Barriachs, i el secretari de Shirota, Xavier Gómez.

15/11/2013 Salut

Arran d'aquestes detencions, en motiu del procés d’investigació pel “Cas Shirota”, la CUP a Reus celebra que aquest procés d’investigació tiri endavant i, espera que aviat, es pugui iniciar el procés de diligències prèvies per aclarir les presumptes irregularitats que la CUP va aportar a la fiscalia.

Pel regidor de la formació David Vidal “demostra que el procés d’investigació sobre tot l’entramat INNOVA continua endavant, i en paral·lel, als processos ja oberts sobre d’altres casos relacionats que ja s’estan instruint als jutjats”.

Vidal recorda que en l’escrit presentat a Fiscalia del passat 9 de gener de 2012, la CUP ja va plantejar diferents qüestions en relació a la gestió d’aquesta empresa, així com sobretot, pel que fa a l’aval de 3 milions d’euros que va concedir INNOVA a aquesta empresa.

El regidor també va recordar, que en la passat Consell d’Administració d’INNOVA, de data 6 de març de 2012, tots i totes les consellers van aprovar per unanimitat –a proposta de la CUP- incloure la demanda de les possibles responsabilitat patrimonials al Tribunal de Cuentas de Madrid per la gestió d’aquesta empresa, quan se va aprovar la demanda d’un nou crèdit per reduir el deute de l’empresa, per tal que no se fes efectiu l’execució de l’aval.

Vidal va remarcar, que en no materialitzà el govern municipal aquest acord, va haver de ser la CUP qui ho presentés al Tribunal de Cuentas de Madrid, i que no va ser fins al cap d’uns mesos, que l’Ajuntament va fer efectiu aquest acord.

Les detencions posen de manifest la solidesa de l’escrit presentat per la CUP a la fiscalia

Els fets succeïts ahir, posen de manifest la solidesa de l’escrit presentat per la CUP a la fiscalia, com també, la bona feina que està desenvolupant la pròpia fiscalia i l’equip d’investigació, segons el regidor. Per aquest motiu, Vidal considera que s’obre “un període de temps en que es posaran sobre la taula les denúncies públiques que reiteradament hem fet de l’entramat d’INNOVA i dels seus principals responsables directius i polítics”.

En aquest sentit, Vidal creu que “el bon camí que està seguint el procés d’investigació i judicial, hauria de servir perquè el govern municipal s’afanyi a desenvolupar un procés de transició en l’entramat de les empreses municipals basat en la transparència, el control administratiu de l’activitat empresarial i la missió de servei públic pel qual van ser creades”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid