Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un any al Parlament
"Dilació en el procés independentista, col·lapse social, involució econòmica-financera"

David Fernández ha valorat l'any transcorregut des de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya

25/11/2013 Política
David Fernández David Fernández

El diputat David Fernàndez (CUP-AE) ha fet avui una valoració d'un any després de les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre de 2012. Fernàndez ha resumit aquest any, com un any de "dilació en el procés independentista, col·lapse social, involució econòmica-financera". El diputat de la CUP-AE ha recordat que "el mandat popular sorgit de les eleccions del 25 de novembre de 2012 era clar: referèndum sobre la independència" però sembla que "el procés no gaire", per la CUP es copsa "dilació, lentitud i inconcreció". "Sembla mentida que fa només 9 setmanes es produís la via catalana, un clam pel referèndum" ha assegurant el diputat.

El diputat de l'esquerra independentista també ha valorat el pressupostos de la generalitat assegurant que "seguim igual... de pitjor". David Fernàndez opina que estem davant d'un "col·lapse social i d'una involució econòmico-financera". Per la CUP-AE el país es troba davant d'una "equació és perversa: o retallades o privatitzacions. Un convit del govern, com a país, a perdre o perdre. Es parla de construir un estat mentre se'l desmantella."

En matèria de tasca parlamentaria la CUP-AE denuncia que les comissions d'investigació "que havien de posar llums i taquígrafs a realitats clau -mercantilització de la salut pública, investigació de la desaparició de les caixes, frau hipotecari i estafa preferents- han esdevingut ineficaces i inútils. Tancades en fals."

Finalment Fernàndez ha volgut fer un apunt en positiu recordant les prohibició bales de goma i el fracking com a "victòries atribuïbles a la constància perseverant dels moviments socials: l'ecologista i l'antirepressiu, respectivament" i al que la CUP-AE "manté l'esperança en aquesta societat, capacitada i motivada per ensortir-se'n de la triple crisi nacional, social i democràtica que l'assetja".

Vídeo de la CUP amb motiu d'un any de les eleccions

Per altra banda, avui s'ha fet públic un vídeo-viral on es construeix el relat de la CUP, a través de discursos i imatges, de la situació política que travessa el país. El vídeo recull diversos discursos de la CUP durant els actes organitzat durant el passat onze de setembre. En el vídeo apareix els diputats de la CUP-AE David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet, a més del regidor d'Argentona Eudald Calvo, el regidor de Girona Jordi Navarro; el de Mataró Xavier Safont-Tria i l'ex-regidora de Sallent Anna Gabriel.

El vídeo ha estat filmat i editat per la productora independent Metromuster i la música és original i inèdita de Pau Llonch, del grup AtVersaris .

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid