Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El tribunal especial cita dues persones per la crema d'una imatge del rei a Mataró durant la Diada

El magistrat de l'Audiència Nacional espanyola, Pablo Ruz, creu que l'acció podria haver estat "constitutiva d'un delicte d'injúries a la Corona." La Conselleria d'Interior va traslladar al tribunal especial les diligències d'investigació dels fets al setembre

28/10/2013 Drets i Llibertats

El jutge d'aquest tribunal especial ha ordenat que es prengui declaració com a imputats als dues persones per la crema d'un retrat del rei a Mataró (Maresme), durant la celebració de la Diada de l'Onze de Setembre convocada per l'organització juvenil Arran, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i la CUP.  Es tractava d'una pancarta de 4x2 metres que contenia una imatge del borbó. El digital local CapGros.com ha informat que es tracta de les persones amb les inicials dels noms J.P.C i J.N.H.

Després que aquest magistrat hagi acceptat la competència en el cas, en una interlocutòria per un "delicte d'injúries a la Corona", s'ha tramitat l'ordre de reclamar la declaració de les dues persones imputades.

Aquestes diligències provenen d'una investigació iniciada pels Mossos d'Esquadra el passat 12 de setembre durant una manifestació independentista realitzada a Mataró.

A més d'acceptar la competència i cridar a declarar els dos sospitosos mitjançant un exhort al jutjat degà de Mataró, el jutge incorpora a la causa els antecedents de tots dos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid